13 Οκτ 2011

Δενδροφυτεύσεις στο δήμο Κορινθίων


Η Δημοτική Αρχή Κορίνθου, εκτός από τα σημαντικά έργα υποδομής που υλοποιεί και έχει ανάγκη ο Δήμος μας, προγραμματίζει και προωθεί την αισθητική αναβάθμιση της εικόνας του, τόσο στο κέντρο της Κορίνθου..
όσο και στην περιφέρεια.
Ετσι μετά την τοποθέτηση χλοοτάπητα στις νησίδες της εισόδου της πόλης μας (Γεωργίου Παπανδρέου), την δενδροφύτευση  πολλών  δένδρων στο παραλιακό μέτωπο του Αγίου Νικολάου, ο Δήμος συνέχισε στην ίδια περιοχή επί του πεζοδρομίου της Ποσειδωνίας τις δενδροφυτεύσεις, κυρίως  με  Περουβιανούς σχοίνους, οι οποίοι χαρακτηρίζονται απο μεγάλη αντοχή στην αλατότητα και τον αέρα, τοποθετούνται για πρώτη φορά στον Δήμο μας, είναι πλατύφυλλα  και προσφέρουν  μια ξεχωριστή εικόνα ομορφιάς στο παραλιακό μέτωπο.
Οι επιπλέον δενδροφυτεύσεις έγιναν στο Δήμο Σαρωνικού,  στην Τοπική Κοινότητα του Αγίου Βασιλείου, του Κουταλά, του Γαλατακίου, καθώς επίσης και στο κέντρο της πόλης, όπως στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, στο Δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου και στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου.




Επίσης η υπηρεσία του δήμου, εκτέλεσε τις απαραίτητες εργασίες και συντηρήσεις, ποτίζοντας  χώρους  πρασίνου,  όπως είναι  τα πάρκα του Συνοικισμού  και τα πρανή του Αγίου Νικολάου, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα και κοπή χορταριών στην όαση (Τσακώνικα), στην παιδική χαρά Αγιαννιώτικων, πλησίον του ΟΣΕ (τρίγωνο οδού Πειρήνης) και στα πρανή του  Αγ. Νικολάου.
Επιπροσθέτως, προέβη σε καθιερωμένες εργασίες όπως είναι η κοπή σπασμένων κλάδων πλησίον της Λέσχης Αξιωματικών Κορίνθου, σε κούρεμα γκαζόν στις πλατείες Σταύρου Ηλιόπουλου (Συνοικισμός) και Παναγή Τσαλδάρη (περιβολάκια), στα παρτέρια επί της οδού Μαρτσέλλου  και έμπροσθεν των εργατικών κατοικιών της οδού Πατρών, καθώς και στο πάρκο της οδού Κ. Παλαμά.
Η Δημοτική Αρχή μετά τις προγραμματισμένες δενδροφυτεύσεις σε διάφορες περιοχές του Δήμου μας, πραγματοποίησε παράλληλα εκπαιδευτικού χαρακτήρα επεμβάσεις της Υπηρεσίας Πρασίνου, όπου με ειδικά συνεργεία αντιμετώπισαν την πιθανή προσβολή των φοινίκων από το κόκκινο σκαθάρι.




Από το γραφείο τύπου