27 Οκτ 2011

Μπεγλίτης: «Ολοκληρωμένη και σταθερή λύση η απόφαση της Συνόδου»


Επιτύχαμε οι θυσίες να μην κατανέμονται μονομερώς» υπογράμμισε από τη Θεσσαλονίκη σε δηλώσεις του, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση για την ευρωπαϊκή συμφωνία απομείωσης...
του δημόσιου χρέους. Πρόσθεσε ότι η επιδίωξη ήταν να βγει η χώρα "με δίκαιο και αναλογικό τρόπο" από την κρίση, εκφράζοντας την ελπίδα η προσπάθεια να πλαισιωθεί και απο ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις.

Ο υπουργός χαρακτήρισε τη συμφωνία που επιτεύχθηκε ως «ολοκληρωμένη» και «σταθερή» λύση, «που μας δίνει περισσότερη σιγουριά και αισιοδοξία για να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια μας», τονίζοντας ότι το αποτέλεσμα προέκυψε «μετά από μια εξαιρετικά δύσκολη και σκληρή διαπραγμάτευση».

«Μέσα από αυτή τη διαπραγμάτευση και αυτό το αποτέλεσμα, αυτό που επιδιώξαμε και επιτύχαμε είναι οι θυσίες να μην κατανέμονται μονομερώς. Οι θυσίες θα κατανεμηθούν σε όλους, συμπεριλαμβανομένου των τραπεζών, έτσι ώστε με δίκαιο και αναλογικό τρόπο η χώρα να βγει από την πολύπλευρη κρίση» πρόσθεσε ο υπουργός και συνέχισε: «Από μας εξαρτάται από την κυβέρνηση μας, να παλέψουμε στη συνέχεια, έχοντας αυτή την ασφάλεια της τελικής λύσης να προχωρήσουμε σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές. Και πιστεύω ότι όλοι μαζί, με τη συνεργασία και θέλω να πιστεύω με την βοήθεια ευρύτερα πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, η χώρα θα ξαναμπεί στο δρόμο της ανάπτυξης».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απέρριψε την εκδοχή ότι η χώρα εισέρχεται σε φάση «επιτροπίας». Δεν υπάρχει καμία εποπτεία, αλλά συνεργασία σε τεχνικό επίπεδο τόνισε ο κ. Μπεγλίτης, αντιτείνοντας ότι «υπάρχει στο πλαίσιο των συνθηκών, η προβλεπόμενη επιτήρηση», για χώρες που παρεκκλίνουν από το σύμφωνο σταθερότητας για το δημόσιο έλλειμμα και το δημόσιο χρέος.

 «Αυτό δεν είναι επιτροπεία, δεν είναι εποπτεία δεν είναι κατοχή, όπως ορισμένοι, δυστυχώς, υποστηρίζουν την τελευταία περίοδο, δηλητηριάζοντας την ομαλότητα, την ηρεμία που έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός», πρόσθεσε ο υπουργός.


Newpost