31 Οκτ 2011

Σαρωτικός Παναθηναϊκός στην Τούμπα, μετέτρεψε σε περίπατο το ντέρμπι


Με εμφάνιση υψηλού επιπέδου και ομάδας που πάει να πάρει το πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός νίκησε (3-1) τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, στέλντοντας το πιο ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για τη δυναμική του στη...
φετινή περίοδο. 

Μία ομάδα που αγωνίζεται χωρίς καθαρόαιμο φορ έχει καταφέρει να είναι η παραγωγικότερη της Σούπερ Λίγκας, ενώ λειτουργεί άψογα αμυντικά, ακόμα και με έναν 17χρονο στο τέρμα
Οι Κλέιτον (33', Κουίνσι (56') και Λέτο (69') έδωσαν προβάδισμα τριών γκολ στους «πράσινους», με τον Βιεϊρίνια να μειώνει στο 85' με αμφισβητούμενο πέναλτι.

Ο Παναθηναϊκός, στο κορυφαίο παιχνίδι του επί εποχής Φερέιρα και ένα από τα καλύτερά του τα τελευταία χρόνια, έφερε στα μέτρα του το ματς και πήρε μία πέρα για πέρα δίκαιη νίκη. 
Με τους Ζέκα και Κουίνσι να ωριμάζουν αγωνιστική με την αγωνιστική, τον Κατσουράνη να οδηγεί ως μαέστρος με την εμπειρία του το κέντρο και τον Λέτο να κάνει την ποιοτική διαφορά, το "τριφύλλι" βάζει ισχυρή υποψηφιότητα για να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα στα μέσα Απριλίου.

Κλείνοντας τους χώρους ιδανικά, ο Παναθηναϊκός έψαχνε τρόπο να απειλήσει και τελικά κατάφερε να προηγηθεί στο 33ο λεπτό με την καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του αναγεννημένου Κλέιτον. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του 28χρονου Βραζιλιάνου στη Σούπερ Λίγκα μετά από 2,5 χρόνια. Τελευταία φορά είχε βρει δίχτυα στις 26 Απριλίου 2009, στο 3-1 επί του ΟΦΗ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε σε... πίστα χορού την Τούμπα. 
 Οι παίκτες του Φερέιρα έπαιξαν καταπληκτικό ποδόσφαιρο για 45 λεπτά και η εκτίναξη του σκορ ήταν αναπόφευκτη. Το 2-0 έκανε (μετά το τραγικό λάθος του Σνάουτσνερ και την ασίστ του Κατσουράνη) ο Κουίνσι στο 56', ενώ στο 69' ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Σεμπάστιαν Λέτο, έδωσε χαρακτήρα θριάμβου στη νίκη με απευθείας φάουλ. Το μόνο που κατάφερε ο ΠΑΟΚ ήταν να μειώσει στο 85' με πέναλτι του Βιεϊρίνια, το οποίο "ανακάλυψε" ο Κουκουλάκης σε επαφή του με τον Βιτόλο στην περιοχή.

Μετά το τέλος του αγώνα, περίπου 100 οπαδοί περίμεναν τους παίκτες του ΠΑΟΚ έξω από τα αποδυτήρια για να τους αποδοκιμάσουν. Χαλκιάς και Σαλπιγγίδης τα άκουσαν άσχημα, όμως η κατάσταση ευτυχώς δεν ξέφυγε.

Το 3-1 είναι η μεγαλύτερη νίκη του Παναθηναϊκού στην Τούμπα και έχει σημειωθεί ακόμα δύο φορές, όταν και πάλι ο "δικέφαλος" βρέθηκε να χάνει με 3-0 πριν μειώσει. 

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το γήπεδο της Τούμπας δύο ώρες πριν τον αγώνα, μεταξύ οπαδών των γηπεδούχων και των ΜΑΤ. Καπνογόνα, μολότοφ και δακρυγόνα έκαναν αποπνικτική την ατμόσφαιρα στη γύρω περιοχή.


ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Έτο, Σνάουτσνερ, Μαλεζάς, Κοντρέρας (46' Τσιρίλο), Αρίας (58' Σπαντάσιο), Λάζαρ, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Βιεϊρίνια, Παπάζογλου (61' Γιάννου)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Ζεσουάλντο Φερέιρα): Καπίνο, Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σιμάο, Κατσουράνης (73' Βιτόλο), Ζέκα (94' Μαυρίας), Κουίνσι, Λέτο, Κλέιτον (75' Τοτσέ).

ΠΗΓΗ: enet.gr