26 Σεπ 2011

Κατάληψη του στούντιο της ΝΕΤ από ομάδα φοιτητών



Λίγο πριν από την έναρξη του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ στις 21.00, το βράδυ της Κυριακής, ομάδα περίπου 50 φοιτητών κατέλαβε το στούντιο της ΕΡΤ. 
Οι φοιτητές ζήτησαν να προβληθεί η άποψη τους για τις καταλήψεις και...
επέμειναν να παραμείνουν στο στούντιο στη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων, για να μιλήσουν υπέρ των καταλήψεων. 

Είπαν ακόμη στο παρουσιαστή  Προκόπη Δούκα, που τους ζήτησε να απομακρυνθούν για να συνεχίσει το δελτίο, ότι "εσύ δεν είσαι εκλεγμένος"(!), με τον κ. Δούκα να απαντάει, ότι "πουθενά στον κόσμο δεν εκλέγονται οι δημοσιογράφοι- παρουσιαστές ειδήσεων".
 Το κεντρικό δελτίο  διακόπηκε λίγα λεπτά μετά την έναρξή του και στη θέση του προβλήθηκαν  ντοκιμαντέρ σε επανάληψη. 

Μετά από διαπραγματεύσεις, η διοίκηση της ΕΡΤ  δέχθηκε να προβάλει μια δήλωση των φοιτητών στο νυχτερινό δελτίο ειδήσεων, που ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση και ολοκληρώθηκε στις 2 το πρωί. 

Στο δελτίο δεν προβλήθηκε τελικώς η μαγνητοσκοπημένη δήλωση, αλλά ρεπορτάζ από την κατάληψη του στούντιο και ανακοίνωση της διοίκησης της ΕΡΤ.

H ανακοίνωση της ΕΡΤ

"Απόψε ομάδα φοιτητών διέκοψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ στις 21.00, ζητώντας την προβολή αιτημάτων της. Η ΕΡΤ Α.Ε σέβεται όλες τις απόψεις και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, των φοιτητών και των άλλων κοινωνικών ομάδων και προβάλλει τις θέσεις τους μέσα από τα Δελτία Ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές.

Ωστόσο, η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε ενέργειες, οι οποίες στρέφονται κατά του ιερού δικαιώματος του ελληνικού λαού στην ενημέρωση.
Πάντως, στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, η ΕΡΤ θα προβάλλει τις απόψεις όλων των πλευρών."

ΠΗΓΗ: tvxs.gr