11 Σεπ 2011

Με Ισπανία ή Γαλλία η Ελλάδα στους «8» του Ευρωμπάσκετ


Με την βαριά ήττα (67-83) από τη Ρωσία, η Ελλάδα τερμάτισε τρίτη στον όμιλο και θα περιμένει την Κυριακή να μάθει τον αντίπαλο της στους “8” του Ευρωμπάσκετ. 
Θα είναι ο ηττημένος του ζευγαριού Ισπανίας - Γαλλίας. 
Το παιχνίδι της Δευτέρας είναι...
χωρίς βαθμολογική σημασία.

Η Εθνική πλήρωσε την έλλειψη συγκέντρωσης στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στην αήττητη από το ξεκίνημα της διοργάνωσης Ρωσία. Ενώ άρχισε με 5 στα 5 στα τρίποντα, στη συνέχεια επιδόθηκε σ' ένα απίστευτο ρεσιτάλ αστοχίας και νευρικότητας, μετρώντας 14 σερί προσπάθειες από τα 6.75 χωρίς επιτυχία.

Ο αρχικός προσανατολισμός ήταν να περιοριστεί ο Κιριλένκο και να περιοριστούν οι ζημιές από την περιφέρεια. Μέχρι ενός σημείου τα κατάφερε η Εθνική, αλλά οι Ρώσοι με τις δυνατότητες και τα φυσικά προσόντα κοντά στο καλάθι κυριάρχησαν με την έναρξη του β' ημιχρόνου.

Αν και η άμυνα είναι το κύριο χαρακτηριστικό των δυο ομάδων, το ματς απέκτησε γρήγορο ρυθμό. Η Ελλάδα, παρά την εμφανή αδυναμία στα αμυντικά ριμπάουντ, έκανε πολύ καλό πρώτο ημίχρονο κι έμεινε μέσα στο παιχνίδι χάρη στο εξαιρετικό παιχνίδι επιθετικά του Κώστα Κουφού.
Στο 35' η Εθνική μείωσε στους 5 πόντους, αλλά στη συνέχεια με δυο απανωτά τρίποντα “τελείωσαν” το ματς οι Ρώσοι.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 39-42, 57-65, 67-83

ΕΛΛΑΔΑ: (Ηλίας Ζούρος):
Ξανθόπουλος, Μπουρούσης 5, Ζήσης 10, Βασιλειάδης, Καλάθης 7, Φώτσης 10, Παπανικολάου 3, Μαυροειδής 4, Μπράμος 8, Κουφός 15, Σλούκας, Καϊμακόγλου 5.

ΡΩΣΙΑ (Ντέιβιντ Μπλατ): Βορόντσεβιτς 6, Μοζγκόφ 19, Μπίκοφ 4, Φριτζόν 6, Σβεντ 15, Σαμπάλκιν, Χριάπα 11, Αντόνοφ, Μόνια 6, Πονκρασόφ 3, Κιριλένκο 13.

ΠΗΓΗ: enet.gr