4 Αυγ 2011

Μόσιαλος: Δεν θα δεχθούμε αργομισθίες και λευκές απεργίες στο Δημόσιο


Αυστηρό μήνυμα προς το συνδικαλιστικό φορέα των δημοσίων υπαλλήλων έστειλε ο Ηλίας Μόσιαλος, διαμηνύοντας ότι κυβέρνηση δεν θα δεχθεί αργμισθίες και λευκές απεργίες στο Δημόσιο, ως αντίδραση στις περικοπές επιδομάτων....


Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό "Real FΜ" και κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες περί αντιδράσεων στις τάξεις των δημοσίων υπαλλήλων μετά τις νέες περικοπές στα επιδόματά τους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να συζητείται το θέμα της εργασιακής εφεδρείας για υπαλλήλους που κάνουν "λευκή" απεργία ή είναι "αργόμισθοι".

"Δεν θα δεχθούμε "αργομισθίες" και "λευκές" απεργίες, επειδή κόπηκε ένα επίδομα και ταυτόχρονα να μιλάμε για "εργασιακή εφεδρεία"", είπε και εκτίμησε πως "θα πρέπει το θέμα αυτό να ανοίξει πολιτικά". "Πρέπει να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον και κάποια στιγμή θα πρέπει όλοι, ακόμα και η ΑΔΕΔΥ να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Θα πρέπει να κινητοποιήσουμε την κρατική μηχανή, η οποία δεν λειτουργούσε εδώ και 30 χρόνια", ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΕΔΥ έλαβε την 1η Αυγούστου, απόφαση - πλαίσιο για τον συντονισμό νέων μορφών κινητοποιήσεων σε όλο τον δημόσιο τομέα ακόμα και μέσα στον τρέχοντα μήνα. Στη σχετική της συνεδρίαση, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλούσε τις ομοσπονδίες της να λάβουν άμεσα αποφάσεις για κινητοποιήσεις που θα περιλαμβάνουν:

    24ωρες, 48ωρες απεργίες.
    Απεργίες διαρκείας.

    Συντονισμό κινητοποιήσεων σε συγκεκριμένες ώρες (αρχή, μέση ή τέλος ωραρίου) με μορφές όπως: καθιστική διαμαρτυρία εντός ή μπροστά στους χώρους εργασίας, αποχή από συγκεκριμένες εργασίες και ειδικά αυτές που επιβαρύνουν οικονομικά τους πολίτες προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε κοινωνικές υπηρεσίες (π.χ. εισιτήρια εξωτερικών ιατρείων κ.ά.), εκστρατείες ενημέρωσης στις γειτονιές, στους δήμους κ.ά.
    Συλλαλητήρια.
    Συνεχείς παραστάσεις διαμαρτυρίας με νέες δυναμικές, μαζικές μορφές στους χώρους εργασίας, προς την κυβέρνηση.Ο κ. Παπασπύρος δήλωσε ότι η ΑΔΕΔΥ απορρίπτει το εκφυλιστικό φαινόμενο της "λευκής απεργίας", όπως την εννοούν κάποιοι υπάλληλοι, και προτείνει τον συντονισμό στοχευμένων δράσεων.

το Έθνος