28 Ιουλ 2011

Επανεξέταση του αυτοφώρου για μικροοφειλέτες δημοσίου ζητά από το Βενιζέλο το επιμελητήριο Αρκαδίας


Την άμεση επανεξέταση του μέτρου περί αυτοφώρου και ποινών φυλάκισης για οφειλέτες και μικροοφειλέτες άνω των 5.000 ευρώ, ''τη στιγμή μάλιστα που πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις έχουν ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις έναντι του ελληνικού δημοσίου'', ζητά με επιστολή- παρέμβασή του το Επιμελητήριο...
Αρκαδίας από τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.


Το Επιμελητήριο στην επιστολή του σημειώνει ότι, ''οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις διανύουν μία κρίσιμη περίοδο, η οποία έχει οδηγήσει την ελληνική επιχειρηματικότητα σε βαθύ τέλμα'.

Προσθέτει, πως η εφαρμογή των διατάξεων του νέου νόμου που προβλέπει αυτόφωρο και ποινές φυλάκισης για ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 5.000 ευρώ, είναι ''ένα μέτρο εξοντωτικό και οικονομικά και κοινωνικά άδικο, δεδομένου ότι αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο επιχειρήσεις που οφείλουν στο Δημόσιο π.χ. 10.000 και επιχειρήσεις που οφείλουν 200.000 ευρώ''.

Συμπληρώνει ότι, ''σαφώς και δε διαφωνεί κανένας με την πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά είναι προφανές ότι ο τρόπος που επιλέγεται δεν ενισχύειούτε το αίσθημα δικαιοσύνης, ούτε το αίσθημα ισονομίας'' και καταλήγει:

''Ευελπιστούμε ότι θα επανεξετάσετε όλα αυτά τα θέματα που σας θέτουμε και ιδιαίτερα το τελευταίο μέτρο περί αυτοφώρου και ποινών φυλάκισης για μικροοφειλέτες και θα αναζητήσετε λύσεις, ώστε να δοθεί μία "χείρα βοηθείας" προς τις ΜμΕ που καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες επιβίωσης αντί αυτές να οδηγηθούν στο οριστικό κλείσιμο''.