31 Μαΐ 2011

Όλη η τοποθέτηση Κωνσταντινόπουλου και η σκληρή κριτική για τις δηλώσεις Δρούτσα


Διαβάστε όλη την τοποθέτηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για τις δηλώσεις του υπουργού εξωτερικών κ. Δρούτσα κατά την συνεδρίαση της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων και Άμυνας.

"Επειδή σήμερα στην Επιτροπή παρευρίσκεται η Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Ξενογιαννακοπούλου και πριν από λίγες μέρες ο Υπουργός Εξωτερικών έκανε κάποιες δηλώσεις..
θα ήθελα να μου επιτρέψετε να κάνω ένα σχόλιο.
Είμαι στη Βουλή, ως βουλευτής δεκαοκτώ μήνες, μέσα σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία, την οποία προσπαθώ να αντιμετωπίσω με σεβασμό τόσο απέναντι στο κόσμο όσο και απέναντι στους συναδέλφους μου. Δεν έχω ανάγκη, ως άνθρωπος που έχω εκλεγεί τους τελευταίους 18 μήνες, να απολογηθώ για το σύστημα. Έχω όμως ανάγκη, να πω ορισμένα πράγματα για έναν Υπουργό, ο οποίος τα τελευταία δέκα χρόνια συμμετέχει στα πολιτικά δρώμενα της χώρας ως σύμβουλος του Πρωθυπουργού, του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τώρα ως Υπουργός. Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν, σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία και ενώ συμμετέχει σε όλες τις κλειστές συσκέψεις για το μέλλον της χώρας, αντί να ασχοληθεί με το πώς θα προγραμματίσουμε το μέλλον και πώς θα πάμε καλύτερα για να σωθεί η πατρίδα, επέλεξε το δρόμο του λαϊκισμού ώστε να μεταφέρει το πρόβλημα σε άλλο επίπεδο. Κυρίως όμως, με προβλημάτισε γιατί δεν σεβάστηκε τον ίδιο του τον Πρωθυπουργό, ο οποίος είναι είκοσι πέντε χρόνια βουλευτής. Και με προβλημάτισε, κύριε πρόεδρε,, γιατί τέτοιες φωνές σήμερα δεν βοηθούν στο να λυθούν τα προβλήματα. Θέλω να σας πω ότι αυτός ο δρόμος είναι ένας επικίνδυνος δρόμος για τη χώρα.
Σας παρακαλώ παρά πολύ να καλέσετε στην Επιτροπή τον Υπουργό, τον οποίο με σεβασμό τόσο καιρό εμείς οι Βουλευτές παρακολουθούμε, να έρθει και να μας δώσει κάποιες εξηγήσεις.
Και αν δεν μπορεί αυτή τη στιγμή ο Υπουργός – καταλαβαίνω τη δυσκολία- θα πρέπει το θέμα, κυρία Υπουργέ, να το αντιμετωπίσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Τα ψέματα τέλειωσαν. Δεν θα αναλάβουμε ευθύνες άλλων, εμείς οι βουλευτές και ειδικά οι νέοι βουλευτές. Σας ευχαριστώ πολύ.