19 Απρ 2011

Τι υποσχέθηκε ο Γερουλάνος στην Κορινθία !!


Στον απόηχο της επίσκεψης του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου και πριν βγουν τα επίσημα δελτία τύπου σας μεταφέρουμε τις εξής πληροφορίες...
"Γονάτισε"  ο υπουργός απο τα αιτήματα Περιφερείας ,δήμων κοινοτήτων και των απανταχού Πελοποννησίων..
Δεν γνωρίζω εαν τα σημείωσε όλα,θα χρειάστηκε αρκετές κόλλες χαρτί ,το ομολογώ..

Ο δήμαρχος της Κορίνθου υπήρξε αρκετά έντονος στην τοποθέτησή του ..Μίλησε για τον Δίολκο, για τον φωτισμό του Ακροκορίνθου!!!,για λιμάνι ,για τις υπόγειες κι εναέριες δυνάμεις που εφαρμόζουν σχέδιο αφανισμού της πρωτευούσης της Περιφερειακής ενότητας της Κορινθίας..Τα είπε όμως και το ευχαριστήθηκε!Εκτόνωσε και τώρα αμαρτία ουκ έχει!!
Ο υπουργός έμαθα πως ιεράρχησε προτεραιότητες για την Κορινθία..
Μίλησε για την αναβάθμιση του μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου (καλό μαντάτο!)
Για το αρχαίο λιμάνι των Κεχρεών
Και για τον αρχαιολογικό χώρο της Ισθμίας.
Φυσικά και δεν έχουμε καμία αντίρριση για τις παραπάνω προτεραιότητες ,είναι ζητούμενα ετών άλλωστε για την Κορινθία..Αλλά με τι χρήματα θα γίνουν όλα αυτά υπουργέ μου;
Θα έλεγα να στοχοπροσηλωθείς στην αναβάθμιση του μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου για να εισέλθουν ασφαλώς και οι Κουροι και να τελειώνουμε ! Γιατί απο τα πολλά θα χάσουμε και τα λίγα! Και σε θέματα πολιτισμού αυτό παθαίνουμε συνήθως!
Όσο για τους Κούρους ,ο υπουργός ερωτήθηκε και στο Ναύπλιο ,κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψης του στην Πελοπόννησο .Φυσικά και δεν έρχονται τώρα οι Κούροι,όπως κάποιοι προσπάθησαν να ερμηνεύσουν την είδηση που είχαμε αναρτήσει.Θα έλθουν μετά τις απαραίτητες διαδικασίες που θα πρέπει να γίνουν στο μουσείο! Για βάλτε λοιπόν όλοι ένα "χεράκι" κι αφήστε τα υπόλοιπα..