1 Μαρ 2011

Σε νέα τροχιά η ανακύκλωση απο το δήμο Κορινθίων


Η πρωτοβουλία του Δήμου Κορινθίων  για την  ανακύκλωση συνεχίζεται και «μπαίνει σε νέα τροχιά». 
Οι συμπολίτες μας συνέβαλλαν και συμβάλλουν ενεργά  στην προστασία του περιβάλλοντος,  στηρίζουν την πρωτοβουλία  της Δημοτικής Αρχής, στην προώθηση... και καθιέρωση της ανακύκλωσης, προσφέροντας απτά αποτελέσματα  στη σημαντική αυτή  κίνηση  πολιτισμού και καθαριότητας.
Η συνεχής ενημέρωση και η υπευθυνότητα των συνδημοτών μας, «έκτισαν» μια σχέση  «εμπιστοσύνης» και  επικοινωνίας με τους πολίτες,  επιτυγχάνοντας όχι μόνο υψηλά επίπεδα συμμετοχής στην όλη διαδικασία αλλά κατανοώντας  καλύτερα και σε μεγαλύτερη κλίμακα οι πολίτες-καταναλωτές, ότι τα ανακυκλώσιμα υλικά δεν είναι σκουπίδια αλλά υλικά που έχουν  αξία
 Πρέπει όλοι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την σημαντική αυτή πρωτοβουλία, η οποία είναι πράξη ευθύνης για όλους μας, είναι δείγμα κοινωνικής και περιβαλλοντικής συνείδησης που βελτιώνει την ποιότητα ζωής όλων μας.

Τώρα τα ανακυκλώσιμα υλικά, οι ανακυκλώσιμες συσκευασίες όπως αλουμίνιο, χαρτί, λευκοσίδηρος, γυαλί, πλαστικό συγκεντρώνονται στους μπλε κάδους ανακύκλωσης χωρίς άλλα υπολείμματα από σκουπίδια. Οι «άδειες» αυτές συσκευασίες, με την κατάλληλη επεξεργασία, μετατρέπονται  σε αξιοποιήσιμη πρώτη ύλη, από την οποία κατασκευάζονται αντικείμενα καθημερινής χρήσης.
-Ετσι, ότι είναι άδειο δεν είναι για πέταμα
-Ας συγκεντρώσουμε όλοι τη «συλλογή» μας από τα ανακυκλώσιμα υλικά  στις μπλε τσάντες και από εκεί στους μπλε κάδους.
-Ο κάδος ανακύκλωσης δεν είναι σκουπιδοτενεκές.
-Η ανακύκλωση είναι δείγμα περιβαλλοντικής συνείδησης και πράξη ευθύνης για εμάς και τα παιδιά μας.

Γραφείο τύπου