1 Μαρ 2011

Νικολάκου -Παπαφωτίου μίλησαν για τις φημολογούμενες κόντρες σε Μεσσηνία και Κορινθία


Υπάρχουν κόντρες ανάμεσα στους θεματικούς και στους αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών ενοτήτων; Υπήρξαν παρεξηγήσεις για τα γραφεία και τις αρμοδιότητες;Τι συνέβη στην Μεσσηνία και στην Κορινθία; Απάντησαν στα ερωτήματα μας εχθες στην εκπομπή "Απέναντι στα γεγονότα" στο DRTV , η κυρία Ντίνα Νικολάκου και ο Απ. Παπαφωτίου..

Ντίνα Νικολάκου:"Σε μια άλλη εποχή το ερώτημα θα ήταν δύσκολο. Με τη Νέα Πελοπόννησο έχουμε πάρει πολλά μαθήματα πολιτικής ,αλλά και ηθικής απο τον ίδιο τον Πέτρο Τατούλη. Πρέπει να ξεπεράσουμε τις αγκυλώσεις του παρελθόντος Να ξεπεράσουμε το εγώ μας και να προχωρήσουμε στο εμείς.Οι αγκυλώσεις ,ο παλαιοκομματισμός,οι κομματικοί μηχανισμοί μας είχαν θέσει σε έναν αποστειρωμένο σωλήνα και μας είχαν απομακρύνει απο την κοινωνία. Όταν οι Πελοποννήσιοι εμπιστεύθηκαν τον Τατούλη πίστεψαν σε ανατροπές,σε ρήξεις..Επομένως εμείς οφείλουμε να είμαστε απέντι απο αυτά που έφεραν την χώρα μας σε αυτό το σημείο. Στην Μεσσηνία δεν υπήρξε κανένα απολύτως πρόβλημα σε ότι έχει να κάνει με αρμοδιότητες και γραφεία ..Έχω προβληματιστεί πολύ για το ποιος είναι αυτός που οφελείται απο την δημιουργία ενός τέτοιου τεχνητού προβλήματος."

Απόστολος Παπαφωτίου:" Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην Κορινθία. Τα πάμε πολύ καλά με τον κύριο Δέδε. Οι ρόλοι μας είναι διακριτοί και ξεκάθαροι. Μας ενώνει η συνεργασία υπο την στέγη του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη. Ό,τι άλλο ακουστεί είναι ψευδές και οφείλεται στο γεγονός πως η κοινωνία έχει πρότυπα απο το παρελθόν ,απο τον θεσμό της ΝΑ .."


Ντίνα Νικολάκου:"Στις εκλογές ένας ήταν ο επικεφαλής ο Πέτρος Τατούλης. Δεν ηγείτο κανείς απο τους αντιπεριφερειάρχες κανείς του συνδυασμού .όταν σε κάθε Περιφερειακή ενότητα ο Πέτρος Τατούλης έκανε την μεγάλη τιμή να επιλέξει κάποια πρόσωπα για να είναι αντιπεριφερειάρχες ,που σημαίνει πως τους είχε ορίσει ταυτόχρονα και  Περιφερειακούς συμβούλους .Δεν υπάρχουν πια ούτε Μεσσηνιάρχες ,ούτε Κορινθιαρχες ...Ο Καλλικράτης το ορίζει αυτό. Δεν υπάρχει κανείς άλλος απο τον Πέτρο Τατούλη,που να χαράσσει πολιτική κατεύθυνση στην Πελοπόννησο .Όλοι οι άλλοι βρίσκονται δίπλα του και τον βοηθούν."

Για το δικαίωμα υπογραφής:

Ντίνα Νικολάκου:"Τίθεται το ζήτημα για το ποιος έχει δικαίωμα υπογραφής..Έχει την μεγαλύτερη αγωνία απο όλους μας ο Τατούλης για το πώς θα εξυπηρετηθεί ο πολίτης. Σας λέω πως εξαντλεί το ακόμα και το μικρότερο περιθώριο που του δίνει ο νόμος για να δώσει αρμοδιότητα σε κάποιον που έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση του πολίτη."