4 Δεκ 2010

Με οχήµατα τύπου Τζέιµς Μποντ εξοπλίζεται ο αµερικανικός στρατός


Ενα τζιπ που µόλις τα...βρίσκει σκούρα θα βγάζει φτερά και θα πετάει σαν ελικόπτερο, αναµένεται σύντοµα να κατασκευάσει – όπως ισχυρίζεται – το αµερικανικό Πεντάγωνο και να το δοκιµάσει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγει στο Αφγανιστάν.....


Οπως έγινε γνωστό από την Υπηρεσία Προηγµένων Ερευνητικών Προγραµµάτων του Πενταγώνου, το θωρακισµένο τζιπ θα µπορείµε το πάτηµα ενός κουµπιού να µετατρέπεται σε ελικόπτερο και έτσι να αποφεύγει τους κινδύνους που παραµονεύουν στο οδόστρωµα, όπως κάποια βόµβα ή αυτοκίνητο παγιδευµένο µε εκρηκτικά.

Το τζιπ που θα µοιάζει µε Transformer, θα έχει µήκος περίπου έξι µέτρα και θα φέρει ελαφριά θωράκιση καθώς και αλεξίσφαιρα τζάµια. Αντιγράφοντας τα κόλπα του Τζέιµς Μποντ, θα διαθέτει οπλοπολυβόλα αλλά και κανόνια, ενώ θα µπορεί να απογειώνεται από το έδαφος µε κάθετη φορά.

Οι εκπρόσωποι του αµερικα νικού Πενταγώνου ανέφεραν ότι τοιπτάµενο όχηµα θα χρησιµοποιείται για τη µεταφορά εφοδίων σε αποµακρυσµένες βάσεις και θα είναι σε θέση να βοηθήσει στρατιώτες να δραπετεύσουν σε περίπτωση που έχουν εγκλωβιστεί και καθηλωθεί από εχθρικά πυρά.

Οταν το όχηµα κινείται στον δρόµο, θα µπορεί να ξεπερνά σε ταχύτητα τα 100 χλµ./ώρα, ενώ όταν πετάει, η ταχύτητά του θαξεπερνά τα 250 χλµ./ώρα Η αυτονοµία του σε καύσιµα τόσο στον δρόµο όσο και στον αέρα θα είναι περίπου 450 χλµ.

ΠΗΓΗ: τα νεα on-line