28 Νοε 2010

"Φωτιά" τα διόδια -έρχονται και νέοι σταθμοί...Πόσο στοιχίζει η διαδρομή ΑΘΗΝΑ-ΠΑΤΡΑ και ΑΘΗΝΑ -ΤΡΙΠΟΛΗ..

Αυξήσεις φωτιά στα τέλη των διοδίων ,αλά και νέοι σταθμοί σε όλο το εθνικό δίκτυο ,προβλέπονται τους επόμενους μήνες .Κατ' αυτόν τον τρόπο αποκαλύπτονται οι επαχθεις όροι των συμβάσεων παραχώρησης ,μέσω των οποίων θα χρηματοδοτηθούν μερικώς οι νέοι αυτοκινητοδρομοι. Είναι τραγικό και συνάμα εξοργιστικό, στην εποχή του μνημονίου και στα δεινά ....

που ήδη ο Ελληνικό λαός δοκιμάζεται, το κόστος των μετακινήσεων να γίνεται δυσβάσταχτο
Απο εδώ και στο εξής το κόστος της διαδρομής ΑΘΗΝΑ -ΠΑΤΡΑ  ,μετ' επιστροφής για ΙΧ με την Αττική οδό στοιχίζει 17,20 ευρώ.
Για την διαδρομή ΑΘΗΝΑ- ΤΡΙΠΟΛΗ 24 ευρώ ..
Εν τω μεταξύ ,δυο νέους μετωπικούς σταθμούς (Λεύκτρο ,είσοδος Καλαμάτας)προβλέπεται να λειτουργήσει εντός του 2011 η κοινοπραξία ΜΟΡΕΑΣ που κατασκευάζει τον άξονα Κόρινθος -Τρίπολη- Καλαμάτα,ενώ εντός της νέας χρονιάς προβλέπεται να γίνουν αμφίδρομα και τα διόδια της Ολύμπιας οδού. Η κοινοπράξία που κατασκευάζει το τμήμα Ελευσίνα -Πάτρα θα λειτουργήσει αμφίπλευρα τα διόδια στην Ελευσίνα και στον Ισθμό μέσα στο 2011,οπότε και αναμένεται να αναπροσαρμοστεί η τιμή ανά κατεύθυνση απο τα 2,9 ευρώ ,περίπου στο 1,40.Με το πέρας των εργων στην Κορίνθου -Πατρών αμφίπλευρα θα γίνουν και τα διόδια στο Ζευγολατιό και στο Ρίο.