3 Οκτ 2010

H ΝΔ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ,Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ

Οι συνεργάτες του Α. Σαμαρά σε απόλυτη αρμονία με το περιβάλλον Καραμανλή έχουν χαράξει σχεδόν κοινή στρατηγική απέναντι στα σενάρια αυτά τα οποία χρεώνουν στην κυβέρνηση και στα «εξαπτέρυγά» της.....


Στο non paper της Ρηγίλλης η αναφορά είναι χαρακτηριστική: «Οι μάσκες έπεσαν. Η οπισθοφυλακή του κ. Παπανδρέου, τα κοινοβουλευτικά εξαπτέρυγα και τα εξωθεσμικά δεκανίκια του, έδωσαν ακόμα μία συντονισμένη παράσταση φαρσοκωμωδίας, για να στηρίξουν την παραπαίουσα κυβέρνηση. Αλλά μην κουράζονται άδικα δεν κόβουν εισιτήρια.

Ο κόσμος τους έχει πάρει είδηση και συσπειρώνεται γύρω από την ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, που είναι η δύναμη ελπίδας, στην οποία προσβλέπει πια όλος ο ελληνικός λαός".

Είχε προηγηθεί η διαρροή από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού ο οποίος εκτιμά πως τα σενάρια περί επιστροφής του υπηρετούν σκοπιμότητας με στόχο να πλήξουν το εσωτερικό της ΝΔ φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον Α. Σαμαρά.

Οι ορκισμένοι «καραμανλικοί» τονίζουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός αποχώρησε οικειοθελώς από την ηγεσία του κόμματος που υπηρέτησε σε όλη του τη ζωή και δεν διανοείται να πράξει οτιδήποτε που θα αφορά στην ενότητα και στην πορεία του κόμματος υπό τη νέα του ηγεσία.

Βουλευτές που συνομιλούν με τον Κ. Καραμανλή φωτογραφίζουν ανοιχτά το ΠΑΣΟΚ, τον Γ. Καρατζαφέρη, την Ν. Μπακογιάννη και στελέχη που πρόσκεινται στην πρώην υπουργό ως τα «κέντρα» από τα οποία διοχετεύονται τα εν λόγω σενάρια. Άποψη που υιοθετείται και από το περιβάλλον του προέδρου της ΝΔ.

Η κ. Μπακογιάννη πάντως μέχρι και σήμερα κινείται πολύ προσεκτικά απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό. Αποφεύγει κάθε αναφορά και σχόλιο που μπορεί να παρερμηνευθεί και δεν έχει πάρει θέση ούτε καν για το εάν ο κ. Καραμανλής θα πρέπει ή όχι να μιλήσει για την διακυβέρνησή του.

Νευρικότητα για τις δηλώσεις

Σε Ρηγίλλης και Πλ. Μαβίλη επικρατεί νευρικότητα για τους «γαλάζιους» βουλευτές που συντηρούν τα σενάρια αυτά και κοινή εκτίμηση είναι πως με αυτήν τους τη στάση επί της ουσίας παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης και όχι μόνο –όπως λένε χαρακτηριστικά.
Παραπέμπουν στις πρόσφατες δηλώσεις του Μ. Βορίδη που άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο της ολικής επαναφοράς του Κ. Καραμανλή αλλά και στις καθημερινές αναφορές του προέδρου του ΛΑΟΣ στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού. Αναφορές που άνοιξαν ένα νέο μέτωπο στις σχέσεις του κ. Καρατζαφέρη με τη ΝΔ.

Στα «χαρακώματα» ΝΔ και ΛΑΟΣ

Η Ρηγίλλης αντέδρασε έντονα στις νέες δηλώσεις του Γιώργου Καρατζαφέρη ο οποίος υποστήριξε ότι «ο κ. Καραμανλής δεν διαθέτει τα απαραίτητα ανακλαστικά παρ’ ότι του δόθηκαν πολλές ευκαιρίες».

«Επομένως οι Νεοδημοκράτες, απ’ ότι φαίνεται, θα γευτούν το ποτήρι Σαμαρά μέχρι τέλους» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.

Οι δηλώσεις Καρατζαφέρη προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση της Ρηγίλλης. «Φαρσοκωμωδία είναι τα καμώματα του ΛΑΟΣ και του αρχηγού του. Και στη φαρσοκωμωδία αυτή, σημειώνουν αξιοζήλευτες επιδόσεις σαν εξαπτέρυγα του ΠΑΣΟΚ» σχολίασαν στελέχη της ΝΔ.

Ο κ. Καρατζαφέρης σήκωσε και πάλι το γάντι που του "πέταξε" η Ρηγίλλης. "Προφανώς στα εξαπτέρυγα του ΠΑΣΟΚ η Ρηγίλλης εντάσσει τόσο τον βουλευτή της κ. Κοντογιάννη όσο και τον Νομάρχη Θεσσαλονίκης και υποψήφιο Περιφερειάρχη Π. Ψωμιάδη, γιατί αυτοί οι δυο ακυρώνουν τον κ. Σαμαρά και αναζητούν στέγαστρο υπό τον κ. Καραμανλή"

"Τελικά η φαρσοκωμωδία τη ΝΔ κόβει εισιτήρια" έλεγαν τα στελέχη του ΛΑΟΣ.

Σημειώνεται πάντως πως λίγες ώρες νωρίτερα ο κ. Καρατζαφέρης μέσω του Mega είχε υποστηρίξει ότι «η ΝΔ δεν μπορεί να περπατήσει και θα αναγκαστεί να φέρει τον Καραμανλή».

ΠΗΓΗ :REAL.GR