9 Οκτ 2010

Η ΜΟΝΑΧΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Πάντως αυτές οι εκλογές διακρίνονται για :
α) τον μακρύ και βαρετό προεκλογικό τους αγώνα (δυο ολόκληροι μήνες ) και 
β)την μοναχικότητα των υποψηφίων ..
Από τις 7 Σεπτεμβρίου επισήμως (δεν αναφέρομαι στα καλοκαιρινά) έχει ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος .Οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες περιοδεύουν στην Πελοπόννησο σπιθαμή προς σπιθαμή ,δεν άφησαν πανηγύρι ,ούτε θρησκευτικό προσύνημα..
Όπου γιορτή θρησκευτική ,όπου λαός και γλέντι ,όπου γοιρτή οπωροκηπευτικού και φρούτου ,εκείνοι πανταχού παρόντες ..Μοναδικές οι αντοχές τους στα χιλιόμετρα ,αλλά απο δηλώσες ,τοποθετήσεις και προγράμματα τίποτα.
Οι φερόμενοι ως υποψήφιοι προσπάθησαν να αποτελέσουν την κουστωδία και το απαιτούμενο αλατοπίπερο στην ανάλατη αυτή εκλογική μάχη .Το προσπάθησαν ,τ' ομολογώ ,αλλά όταν ήρθε η ώρα του ξεκαθαρίσματος ..οι δυσαρεστημένοι έγιναν καπνός!
Το φθινόπωρο ήρθε ,τα ζόρια άρχισαν ,ο προυπολογισμός προλογίζεται και ο λαός "τα παίρνει"
Τα κόμματα ανησυχούν !Η ΝΔ προσπαθεί να θέσει την δική της ατζέντα για το μνημόνιο ,ο Σαμαράς παίρνει στην πλάτη τον Δράκο ...μα δυστυχώς συναντά λαό μουτρωμένο ,έστω και κομματικά συγγενή!
Στο Άργος λ.χ. ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπαθεί να χαιρετήσει τους καταστηματάρχες της πόλης ,περνώντας απο μαγαζιά και καφετέρειες και εκείνοι απρόθυμοι σχεδόν του ανταπέδιδαν μια κουρασμένη καλησπέρα!Δεν είναι υπερβολή ,αναγνώστη μου!Υπάρχουν και τηλεοπτικά ενσταντανέ!
Απο την άλλη είδα τον Τατούλη στην Κόρινθο ,να περπατά αμέριμνα κι απλά στους δρόμους με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη του Γιώργο Δέδε και τον υποψήφιο σύμβουλο του Νίκο Βραχνό ..Χαιρέτησαν τον κόσμο ,χαμογέλασαν ,συζήτησαν ..Παρά ταύτα ,οι πολίτες υπήρξαν απρόσιτοι και μουδιασμένοι..
Το ΠΑΣΟΚ απομακρύνεται λόγω των μέτρων ..Αντιμετωπίζει δήθεν χαλαρά ( ένας Θεός ξέρει) την εκλογική μάχη ..Με το ζόρι τα χρίσματα ή οι στηρίξεις ..Με το ζόρι οι συνδυασμοί !
Μεγάλη η μοναξιά των υποψηφίων ,ακόμα και στα εγκαίνια των εκλογικών τους κέντρων ,ακόμα και στις συναθροίσεις σε ταβέρνες που κάποτε έβγαζαν βουλευτές..Τίποτα!Και η γεύση του τίποτα αγγίζει τα πάντα δυστυχώς !