9 Οκτ 2010

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ

 Η έντονη δραστηριοποίηση του Αντώνη Σαμαρά με τις συνεχείς περιοδείες του και τα βίντεο με τα οποία κατηγορεί τον Γ. Παπανδρέου για ψέματα και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, ξυπνούν τα αντανακλαστικά του κυβερνώντος κόμματος, που επανασχεδιάζει την προεκλογική του εκστρατεία.Στο πλαίσιο αυτό ρίχνει στη μάχη τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, που επισκέφθηκε χθες τη Λήμνο και αύριο την Κέρκυρα, αλλά και όλα τα κυβερνητικά στελέχη.
Ο στόχος του προεκλογικού σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ είναι διπλός:

1 Να προβάλει το κυβερνητικό έργο σε όλους τους τομείς, κυρίως όμως να πεισθούν οι πολίτες ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρέλαβε μία οικονομία στα πρόθυρα χρεοκοπίας, λόγω της πολιτικής της Ν.Δ., και αποκατέστησε την αξιοπιστία της.

Σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί το κόμμα τους να κάνει προεκλογική εκστρατεία μιλώντας μόνο για τον «Καλλικράτη» και για τις άλλες θεσμικές αλλαγές τη στιγμή που η Ν.Δ. και τα άλλα κόμματα εστιάζουν στην οικονομία, το Μνημόνιο και το πρόγραμμα της σκληρής λιτότητας. Η κυβέρνηση, λένε, πρέπει το συντομότερο δυνατό να μιλήσει για την προοπτική της οικονομίας και του κάθε Ελληνα και να πει με σαφήνεια πότε θα βγούμε από το τούνελ, ούτως ώστε να πεισθεί ο κόσμος ότι οι θυσίες του πιάνουν τόπο. Επίσης, να εξηγήσει με ειλικρίνεια γιατί αναγκάστηκε να μην πραγματοποιήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις, που έδινε ο Γ. Παπανδρέου.

2 Να αναδείξει τις κυβερνητικές ευθύνες της Ν.Δ. του Κ. Καραμανλή αλλά και το ρόλο της τωρινής ηγεσίας της. Ηδη, χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον Αν. Σαμαρά για υποκρισία και για κάλυψη των ψεύτικων στοιχείων για το έλλειμμα, που έδινε η κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή. Το ΠΑΣΟΚ σε μία προσπάθεια να αποδομήσει τον κ. Σαμαρά:

* Ολο και πιο συχνά τον ταυτίζει με τον Κ. Καραμανλή τόσο στο θέμα των σκανδάλων όσο και στο θέμα της καταστροφικής οικονομικής πολιτικής της Ν.Δ. Ηδη ο Γ. Παπανδρέου προχθές στην ομιλία του στην Κ.Ο. είπε ότι «η νέα ηγεσία της Ν.Δ. ήδη έχει γεράσει». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τον έχει χαρακτηρίσει αμετανόητο επειδή εξωραΐζει την εικόνα της κυβερνητικής Ν.Δ. και δεν παίρνει ουσιαστικές αποστάσεις. Χθες τον χαρακτήρισε και υποκριτή: «Η υποκρισία του δεν έχει όρια...», είπε.

* Υποστηρίζουν ότι δεν έχει προτάσεις για την οικονομία και δίνει μαγικές συνταγές, όπως ότι θα μηδενίσει το έλλειμμα μέχρι το τέλος του 2011... Ο Κ. Σκανδαλίδης είπε χθες από τη Θεσσαλονίκη ότι αυτό είναι «ανέκδοτο...».

* Τον κατηγορούν ότι ως βασικός υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή συγκάλυπτε το πραγματικό έλλειμμα της οικονομίας, έλεγε ψέματα στους πολίτες και ως εκ τούτου ήταν συνένοχος στην «καταστροφική οικονομική πολιτική και στα ψεύτικα στοιχεία». Προς απόδειξη αυτού του ισχυρισμού του, το ΠΑΣΟΚ έδωσε βίντεο που δείχνει τον κ. Σαμαρά να λέει σε ομιλία του τον Μάιο του 2009 ότι το έλλειμμα ήταν τότε 4%, ενώ ήταν ήδη διψήφιο...

ΠΗΓΗ: enet.gr