30 Ιουν 2021

Π. Νίκας: Ο εσωτερικός τουρισμός η μεγάλη ελπίδα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

 


Σε τηλεδιάσκεψη υπό τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη μετείχε σήμερα χθες  ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας. Στην παρέμβασή του, ο περιφερειάρχης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο εσωτερικός τουρισμός παραμένει και φέτος η μεγάλη ελπίδα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς μέχρι στιγμής -όπως εκτίμησε- δεν φαίνεται να..

επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις όσον αφορά το εξωτερικό, λόγω της covid-19.

Να σημειώσουμε εδώ, πως στο θέμα του εσωτερικού τουρισμού δεν έχει κάνει τίποτα η Περιφέρεια, μόνο οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον τουρισμό.Το σημειώνω αυτό γιατί πέρυσι ο κ. Νίκας προσμέτρησε ως επιτυχία της Περιφέρειας την κάθοδο του εσωτερικού τουρισμού τον Αύγουστο. Μα οι Έλληνες λατρεύουν την Πελοπόννησο από τότε που γνωρίζουν τον εαυτό τους. Πέραν των ξενοδόχων και των προσφορών που γίνονται ουδείς άλλος μπορεί να βοηθήσει στην κινητικότητα. 

Οι ταγοί αυτού του τόπου να βελτιώσουν τις υποδομές της Πελοποννήσου μπορούν μόνο και συνήθως δεν το κάνουν.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στον προγραμματισμό της Περιφέρειας, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στα έργα στην περιοχή του Ισθμού, στις βελτιώσεις του οδικού δικτύου, στα δίκτυα μονοπατιών, στα έργα πρόσβασης σε αρχαιολογικά και άλλα μνημεία, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια επιδιώκει την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αποβλέποντας παράλληλα και σε έναν ποιοτικότερο τουρισμό.

ΥΓ Το θέμα του Ισθμού πλέον αναφέρεται σε κάθε υπουργό που θα συναντηθεί ο Περιφερειάρχης. Αναρωτιέμαι υπάρχει συγκεκριμένη ατζέντα για τον Ισθμό; Ή επαιτούμε την συμπαθεια των κυβερνώντων;