28 Μαρ 2021

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών Κορίνθου μια ημέρα μετά την αυτοκτονία κρατουμένου (φωτο)

Συγκέντρωση έξω από το στρατόπεδο Koρίνθου, στο Κλειστό Κέντρο.. Κράτησης Μεταναστών και Προσφύγων πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα. Αφορμή η χθεσινή αυτοκτονία πρόσφυγα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών, που έφερε την αντίδραση ελευθεριακών συλλογικοτήτων, οι οποίες και πραγματοποίησαν  συγκέντρωση αλληλεγγύης σε μετανάστες και πρόσφυγες.



Εκ του αποτελέσματος μέσα στην πορεία των χρόνων αποδεικνύεται  πως  το κέντρο κράτησης μεταναστών της Κορίνθου είναι μια πληγή για την πόλη. Από το 2012 που ξεκίνησε να λειτουργεί ως φυλακή, όλες οι κυβερνήσεις κρατούν εκεί έγκλειστους και στερούν την ελευθερία από χιλιάδες ανθρώπους που δεν έχουν βλάψει κανέναν, που απλά τόλμησαν να ονειρεύονται και να παλεύουν για μια καλύτερη ζωή. Το κράτος δεν νοιάζεται για τις ζωές τους.



" Οι συλλογικότητες στο κάλεσμά τους αναφέρουν πως " Όπως δεν νοιάζεται και για τις ζωές των Ελλήνων. Όσοι και όσες αγωνιζόμασταν από την αρχή ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, λέγαμε “μια μέρα ο ξένος θα είσαι εσύ”. Τον τελευταίο χρόνο το έχουμε νιώσει περισσότερο από ποτέ: Απαγόρευση κυκλοφορίας, χιλιάδες θάνατοι λόγω των κρατικών αποφάσεων, κάθε μέρα να πεθαίνουν δεκάδες επειδή το κράτος προτίμησε να “επενδύσει” πχ στη χρηματοδότηση της Aegean και των καναλαρχών ή στην ενίσχυση της αστυνομίας, παρά στην Υγεία και στις ΜΕΘ.

Η μοναδική περίπτωση να βγει κανείς από το κολαστήριο της Κορινθου είναι νεκρός!


Τον τελευταίο χρόνο η κρατική διαχείριση της πανδημίας έχει απαξιώσει πλήρως το μεταναστευτικό εγκλωβίζοντας χιλιάδες ανθρώπους αιτούντες άσυλο και μη σε ” ανοιχτές ” ( με φράχτες και 24ωρη φυλαξη) και κλειστές δομές.Το ελληνικό κράτος έχει στερήσει και την τελευταία Ελευθερία, αξιοπρέπεια κι υγειονομική περίθαλψη Σ αυτούς που την έχουν περισσότερη ανάγκη! Ενάντια σε όλες τις πρακτικές αντιμετώπισης του προσφυγικού- μεταναστευτικού:

Από τους φράχτες του Έβρου , τους αιμοδιψείς εθνοφρουρούς να σκοτώνουν ο, τι κινείται, τα δολοφονικά push-back μέχρι το λιμενικό και τη frontex στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, την ανύπαρκτη μέριμνα στα camps τόσο για τις συνθήκες σίτισης, στέγασης και καθαρισμού όσο και για την προφύλαξη από την πανδημία."


φωτο: Zησίδης Σωτήρης