24 Μαρ 2021

Β. Γούμενου: Aναρωτιέμαι τι άλλο μπορεί να "πάθει" η μαρμαροστρωμένη αλάνα στο κέντρο της πόλης



Εγκαινιάστηκε χθες δήθεν σεμνά και ταπεινά λόγω κορωνοϊού
, αλλά με μπόλικες κορώνες από λόγια και με χρωματιστές  κορδέλες, το επίτευγμα της επί μιας και πλέον τριετίας συρματοπερίφρακτης κεντρικής μας  πλατείας, τα ιστορικά και περίπαθα Περιβολάκια, ονομασία λόγω του πράσινου και των λουλουδιών που είχαν πάντα.

Κορώνες λοιπόν ο νυν δήμαρχος ότι κατάφερε να μισο-ολοκληρώσει ένα έργο που παράπαιε και να μας παραδώσει μια ημίγυμνη πλακοστρωμένη αλάνα. Ναι εντάξει, χρειάζεται να γίνουν κάποιες βελτιώσεις στο μέλλον, αλλά βάλαμε και μια… παιδική χαρά… Και ναι εντάξει, τα δένδρα ήρθαν λίγο μικρότερα με ευθύνη του εργολάβου, είπε ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, αλλά θα βάλουμε και… βιοκλιματικές  πέργκολες.

Αντιπολιτευτικές κορώνες και ο κ. Πνευματικός για το τελικό αποτέλεσμα και τις ελλείψεις του. Ο δε κ. Σταυρέλης δεν παραβρέθηκε καν στα εγκαίνια και σε ανάρτησή του τώρα ζητάει να συζητηθεί η αίτηση των 90 πολιτών με θέμα την πλατεία που έχει κατατεθεί προς το Δημοτικό Συμβούλιο από τον Οκτώβρη!

 Ε λοιπόν για να μην ξεχνιόμαστε: 

ΑΥΤΟ το έργο ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΕ και ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΗΚΕ από τον προηγούμενο Δήμαρχο κ. Πνευματικό, στην παράταξη του οποίου ανήκε και συμφωνούσε σε όλα ο κ. Σταυρέλης. ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ και μια πανάκριβη εργολαβία,  έχουμε ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ του κ. Νανόπουλου ΣΗΜΕΡΑ με πλακάκια και μαρμαρόπλακες, σαν να σχεδιάστηκε για ανακαίνιση μπάνιων ή τάφων! Εν τέλει, δεν έγινε το τουριστικό περίπτερο και κάποια άλλα έργα που προβλέπονταν περιφερειακά, κυρίως προς τις οδούς Κύπρου και Ερμού και ευτυχώς που δεν έγιναν κατά τη γνώμη μου! 

Αυτοί οι ίδιοι αύριο και οι τρείς δημοτικές τους παρατάξεις που αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου  είναι οι βασικοί υπεύθυνοι για το αποτέλεσμα και οι ίδιοι θα σχεδιάσουν και θα αποφασίσουν για τις «βελτιώσεις» που προαναγγέλθηκαν. Δεν μπορώ να μην επισημάνω  ότι η μόνη «βελτίωση» που σχεδίασαν, ψήφισαν και συναποφάσισαν μέχρι σήμερα είναι η τοποθέτηση του άκρως αμφιλεγόμενου και σίγουρα ακαλαίσθητου μνημείου του Απ. Παύλου στο γυμνό κέντρο της πλατείας. 

Όχι δεν προσπάθησαν να αυξήσουν το πράσινο, να τοποθετήσουν υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, να φτιάξουν παγκάκια κλπ, δηλαδή τέτοιες στοιχειώδεις απλές παρεμβάσεις για να πάρει ο χώρος μορφή πλατείας και να γίνει ένα λειτουργικό κέντρο της πόλης μας, ένα σημείο αναφοράς,  κοινωνικής συνάθροισης, άθλησης, παιχνιδιού, πολιτισμού και ξεκούρασης των δημοτών και των επισκεπτών της Κορίνθου. 

 Ε, λοιπόν το μόνο που μπορώ να πω ως δημότης είναι ότι έχω μια τεράστια ανησυχία και να εκφράσω ένα αγωνιώδες ερώτημα για το τι άλλο μπορεί να «πάθει» αυτή η άρτι παραδοθείσα μαρμαροστρωμένη αλάνα στο κέντρο της πόλης μας και τι άλλο μέλλει γενέσθαι στον δήμο μας;!...