14 Ιουν 2021

Ο Ιούνης ο ελευθερωτής!!- Της Τζένης Σουκαρά

 


Μήνας Ιούνης ..

Αέρινος και διακριτικός. Με τακτ και ζέστη τόση όση να χαίρεσαι και δροσιά τα βράδια να ευφραίνεσαι. Πόσους Ιούνηδες χάσαμε από τη ζωή μας μετρώντας πάντα για τους Αύγουστους! 

Ο Ιούνης της άρσης μέτρων. Μας..

ελευθερώνουν με δόσεις,έτσι να μοιάζει πιο γλυκιά η ελευθερία. Κατά αυτό τον τρόπο πας σε γάμο με μουσική και κοιτάς τα απελπισμένα βλέμματα, και τα γοβάκια που κάτω από τραπέζι χορεύουν ρυθμικά. Έντρομα τα βλέμματα μετράνε τις ροτόντες, τα άτομα, τους θείους που πίνουν ..Δίψα όλων για ζωή. Εκείνη την παλιά, την αυτονόητη.Τώρα η μάσκα πάει ασορτί με την παγέτα!Τι να σου πω; Ούτε που να το φανταστεί ο Ντιόρ!

Σύμφωνα με τον Κυριάκο τον ελευθερωτή, τον Ιούλιο μας ξαμολάνε στα πλοία , στις παραλίες, στα μπαρ, εμβολιασμένοι, σελφοτεσταρισμένοι εύχαρις κομπάρσοι , χαρούμενο ντεκόρ στον τουρισμό μας.

 Οι ανεμβολίαστοι έχουν μπει στο στόχαστρο του Αδώνιδος  οποίος απειλεί με απολύσεις ..

Και αν δε έχεις απόλυση θα έχεις τα ρεπό σου αγαπητέ. Τις υπερωρίες σου στο αμπάρι και κατόπιν τα ρεπό σου τα καραντινιασμένα. 

Κάπως έτσι προβλέπω το εφιαλτικό τοπίο που στηνεται για τους ανεμβολίαστους το φθινόπωρο. Διότι δεν τελειώσαμε ακόμα..

Εάν  επέλθει τέταρτο κύμα πανδημίας ο "ελευθερωτής θα ξαναγίνει δεσμώτης" , διότι -ασε τι λέει τώρα- οι εμβολιασμοί είναι εξαιρετικά λίγοι. Και για να επιτευχθεί το τείχος της ανοσίας θα πρέπει να εμβολιάσουν όποιον ζωντανό οργανισμό κάτω των 65, τετράποδων και φυτων συνεπικουρούμενων. 

Aν  δεν έχει εμβολιολοταρία, δεν πιάνει !!Βάλε λίγο τζόγο να δεις πώς έρχονται και παραδίδουν μπράτσο.  

Ρώτησε και τη γιαγιά που βλέπει τα τηλεπαιχνίδια με τα χρηματικά έπαθλα! Να δεις πώς σου έρχονται οι γέροντες που κρύβονται τώρα. Πρέπει να το σκεφθεί ο πρωθυπουργός. Ή ανεβάζει τις συντάξεις σε όποιον ηλικιωμένο εμβολιάζεται ή δινει μπόνους σε εμβολιολοταρία που θα στηθεί ανά εμβολιαστικό κέντρο, η οποία με ευθύνη των διευθυντών και διοικητών των δομών Υγείας μπορεί να μετατραπεί και σε ρουλέτα , μπλακ τζακ για να χαλαρώσει το κοινό  κοκ. 

Ιούνιος  με Σάκαρη και Τσιτσιπά να μας κάνουν εθνικά υπερήφανους και να έχουμε άποψη για το τένις που είχαμε να παρακολουθήσουμε από την εποχή του Μπιορν Μπόργκ!

Εθνική κατάθλιψη η εικόνα του άδειου αεροδρομίου στην άφιξη της Ελληνίδας αθλήτριας στην Ελλαδα σε αντιστοιχία με εκείνες των παικτών του SURVIVOR.

Οφείλουμε να το σημειώσουμε μήπως και ξεχωρίσουμε στην τελική τι αποτελεί σημαντικό και τι όχι σε αυτή τη ζωή. 

Πρώτη ημέρα πανελληνίων εξετάσεων σε ένα κλίμα βαρύ και παρηκμασμένο. 

Τα μηνύματα πολιτικών και τοπικών αρχόντων ολόιδια. Ανυπόφορα βαρετά. "Αγαπητά μου παιδιά.." Ποιος να σε ακούσει αγαπητέ τέτοια ώρα; Με όλο τον σεβασμό ,τα απαρχαιωμένα μηνύματα βάλτε τα στο χρονοντούλαπο νέοι και μεγάλοι της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης. 

Δεν μιλάτε στα παιδιά , μιλάτε στους γονείς τους  ..Φαίνεται!

Για να μιλήσετε στα παιδιά πρέπει οι μεν να τους απαντήσετε γιατί αυτό το εργασιακό νομοσχέδιο, τα πανεπιστήμια που υπολειτουργούν, η ανεργία ..

"Αγαπητά μου παιδιά.." Σε ποια παιδιά απευθύνεστε ; Δεν γνωρίζω ειλικρινά. Σε ποια γενιά; Φορούσε ποδιά άραγε τότε; Υπήρχε τηλέφωνο; Είχαμε μόνο τηλέγραφο;

 Με όλο το σεβασμό προς όλους, μην ξαναγράψετε τέτοια μερα στα παιδιά. Κάντε κάτι για την παιδεία καλύτερα. Τρέμω στην σκέψη πως έχετε και εκείνο το άλλο για εκείνα τα παιδιά που πέτυχαν και τα άλλα που απέτυχαν..κτλ., να το βάλετε τέλος καλοκαιριού.

Γι αυτό περνά κρίση η πατρίδα. Και φυσικά δεν είναι μόνο οικονομική. Είναι αξιακή. Είναι οι επιλογές σου να προωθείται η πόλη σου από influencers και όχι από τις εκδηλώσεις σου..

Και το πολιτικό σύστημα πάσχει.Γιατί δεν υπάρχει πλέον πολιτική κρίση. Νοσεί βαρύτατα από πολλούς παράγοντες και παραμέτρους που επιθυμούν να καθόμαστε όλοι οκλαδόν στον βάλτο. . Οι νέοι έχουν φύγει μακριά . Μόνο όταν ανοίξει ένας άλλος δρόμος τότε η χώρα αυτή θα ξαναχαμογελάσει και εκείνοι θα επιστρέψουν.. 

Μπορεί και να μην είναι τότε ο   Ιούνης ο "ελευθερωτής" . Σίγουρα θα μυρίζει όμως τη  νέα εποχή, αυτή της απελευθέρωσης από ό,τι σαθρό ακόμα μας βουλιάζει !