23 Ιουν 2021

Δημοσκόπηση Alco: Μεγαλύτερη ασφάλεια επί ΣΥΡΙΖΑ, αποδοκιμασία εργατικού νόμου και πολλών υπουργών


Έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών για τη διαχείριση της πανδημίας, την ασφάλεια και τον νόμο Χατζηδάκη για τα εργασιακά κατέγραψε η δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Open.

Το 55% απαντά αρνητικά στην ερώτηση, αν πιστεύει ότι η δυνατότητα διευθέτησης του χρόνου εργασίας με ατομική συμφωνία εργοδότη και εργαζομένου, θα λειτουργήσει θετικά ή αρνητικά για τους εργαζομένους.

Μόλις το 28% απαντά «θετικά» και το 17% «δεν ξέρω, δεν απαντώ».

Στην ερώτηση αν στην καθημερινότητα «αισθάνεστε περισσότερο το ίδιο ή λιγότερο ασφαλείς, απ' ό,τι πριν τρία χρόνια», το 48% απαντά «λιγότερο», το 33% «το ίδιο» και το 12% περισσότερο.

Επίσης, το 54% δηλώνει δυσαρεστημένο με τα μέτρα και τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ικανοποίηση εκφράζει το 42%.

Την ίδια ώρα, υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για αρκετούς υπουργούς. Τις περισσότερες αρνητικές γνώμες συγκεντρώνουν Άδωνι Γεωργιάδης, Κωστής Χατζηδάκης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Μάκης Βορίδης.

Σχετικά με την πρόθεση ψήφου, η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαμορώνεται στις 12,9 ποσοστιαίες μονάδες, με τη ΝΔ να πέφτει 0,3% και να συγκεντρώνει 36,9% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6,8%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡΑ25 με 3,3%.