25 Απρ 2021

Πόρτο Χέλι: !Η "ναυαρχίδα της Αργολίδας" είναι έτοιμη να σηκώσει τα στόρια!

 


Το Πορτοχέλι λαμβάνει εκείνη την μορφή μιας περιοχής που φιλοξενεί μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και προσελκύει τον "πλούσιο τουρισμό". 

Ο δήμος Ερμιονίδας αυτές τις ημέρες κλαδεύει, καθαρίζει, βάφει, φωτίζει και στολίζει το Πορτοχέλι, την κορωνίδα του τουρισμού στην Αργολίδα. Και αυτό το υπερασπίζονται εκτός από την δημοτική αρχή,  ο πρόεδρος και η Κοινότητα Πορτοχελίου, ο Δήμος Ερμιονίδας,  οι ακούραστοι εθελοντές και  χορηγοί.. 

Από αυτά που βλέπουμε, η αναβαθμισμένη αισθητική είναι κυρίαρχη και μπράβο!





Και παρά τα μέτρα λόγω της πανδημίας που κράτησαν εκτός της εστίαση,έγιναν εκείνες οι κινήσεις που δείχνουν ετοιμότητα.



"Ενισχύσαμε τον φωτισμό του κυκλικού κόμβου στην είσοδο του Πορτοχελίου, τους φοίνικες  του τριγώνου στο κέντρο και την πλατεία Ηρώων. Κλαδέψαμε τους φοίνικες στην κεντρική παραλιακή οδό και τις δάφνες στην νησίδα που χωρίζει τους δύο παραλιακούς δρόμους και αφαιρέθηκαν με χορτοκοπτικό όλα τα χόρτα της παραλίας και της πλατείας πίσω από την Κοινότητα. Επίσης εθελοντές μαζί με τον Πρόεδρο κ. Κόκκαλη χορτόκοψαν και καθάρισαν την παραλιακή οδό της Μπάλτιζας. Βάψαμε με λευκό πλαστικό χρώμα τα πεζοδρόμια, τα στηθαία των parking,τον κυκλικό κόμβο και συνεχίζουμε προς την παραλιακή οδό Πορτοχελίου - Κόστας. Επίσης, βάψαμε με γκρι χρώμα, τμήμα του λιμένα (περίπου 1.000 τ.μ.), αριστερά από το αντλιοστάσιο. Το σπιτάκι του αντλιοστασίου πήρε πλέον άλλη μορφή, θυμίζει εικόνα βγαλμένη από περιοδικό, κάτι που επιμελήθηκε προσωπικά ο Μάκης Φωστίνης.Ύστερα από πιέσεις του Δημάρχου Γ.Γεωργόπουλου, της Αντιδημάρχου Α. Λούμη και του Προέδρου της Κοινότητας Πορτοχελίου προς την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας καταφέραμε να κλείσει η μεγάλη τρύπα του αντλιοστασίου της αποχέτευσης στο κέντρο του Πορτοχελίου και να περιοριστεί εκείνη του αντλιοστασίου στην είσοδο.Με την χρήση πιεστικής μηχανής πλύναμε τμήματα της παραλιακής και ανανεώσαμε το χρώμα όπου χρειάστηκε. Βάψαμε τους χώρους εναπόθεσης των κάδων σκουπιδιών και των ξύλινων πάνελ που τα περιβάλουν στο ένα parking και συνεχίζουμε και στο δεύτερο."λέει η αρμόδια αντιδήμαρχος κ/ Λούμη .



Η Πασχαλινή διακόσμιση είναι γεγονός, με  νέες  ''γωνιές'' όπου οι δημότες και οι επισκέπτες μπορούν να φωτογραφηθούν και να επικοινωνήσουν αυτή την εικόνα μέσω των social media,μιας και αυτό προστάζει η εποχή, διαφημίζοντας την #Ermionida σε όλη την Υφήλιο. Έτσι επιτυγχάνεται ταυτόχρονα και η τουριστική προβολή, ξεπερνώντας τα όρια του Δήμου..



Το άνοιγμα του Τουρισμού, των ξενοδοχείων και της εστίασης, κλάδων που ταλαιπώρησε η υγειονομική κρίση, θα δώσει ένα επιπλέον χρώμα στον τόπο και η Ερμιονίδα όπως και η υπόλοιπη Ελλάδα θα μπει σε τροχιά κανονικότητας και οικονομικής ευημερίας, αρκεί να είμαστε προσεκτικοί, τηρώντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής και δημόσιας προστασίας.

Το Πορτο Χέλι - η ναυαρχίδα του τουρισμού της Αργολίδας μαζί με το Ναύπλιο, σε λίγες ημέρες αναλαμβάνουν δράση..