31 Μαρ 2021

Lockdown: Ανοίγει τη Δευτέρα το λιανεμπόριο με "κόφτη" τριών ωρών - Μόνο Σαββατοκύριακα οι διαδημοτικές μετακινήσεις


Μετά από καθυστέρηση σχεδόν δύο ωρών, άρχισε η καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας από το υπουργείο Υγείας, με τον αρμόδιο υπουργό Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά..

να ανακοινώνουν τα νέα μέτρα χαλάρωσης του lockdown που αποφάσισαν οι ειδικοί και ενέκρινε η κυβέρνηση.

Τον λόγο πήρε πρώτος ο κ. Κικίλιας ο οποίος ευχαρίστησε τους υγειονομικούς για τον αγώνα που δίνουν στα νοσοκομεία και την ίδια ώρα συνέστησε την προσοχή των πολιτών τις επόμενες εβδομάδες για να αντέξει το ΕΣΥ την πίεση που υφίσταται.

"Σας ζητώ, ό,τι κι αν κάνετε, όπου κι αν πάτε, όπου κι αν κινηθείτε, αυτό πρέπει να είναι με μάσκα, αποστάσεις και αντισηπτικό" είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στη μεταδοτικότητα των μεταλλάξεων.

Εμβολιασμοί: Ανοίγει στις 2 Απριλίου η πλατφόρμα για τους 65-69 ετών

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι το Θριάσιο νοσοκομείο μετατρέπεται σε νοσοκομείο μόνο για περιστατικά covid και έτσι οι υπόλοιποι ασθενείς θα πηγαίνουν σε ιδιωτικές κλινικές. Σημείωσε επίσης ότι προστίθενται 51 ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής.

Τέλος, ο κ. Κικίλιας διευκρίνισε ότι στις 2 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 65 -69 και στόχος είναι εντός του Απριλίου να γίνουν 1,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί.

Ανοίγει το λιανεμπόριο από Δευτέρα

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο κ. Χαρδαλιάς ο οποίος ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα 5 Απριλίου θα επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο, με εξαίρεση τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα. Οι αγορές θα γίνονται μία φορά την ημέρα, με αποστολή μηνύματος στο 13032 και μέγιστη διάρκεια τις τρεις ώρες.

Μετακινήσεις εκτός Δήμου μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, διευκρίνισε ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις για ατομική άθληση θα επιτρέπονται μόνο τα Σαββατοκύριακα, με μέγιστο αριθμό τα τρία άτομα. Αυτό σημαίνει, ότι η χρήση του κωδικού 6 τις καθημερινές θα επιτρέπεται χωρίς την χρήση οχήματος.