3 Δεκ 2020

Κορονοϊός: "Εμπόλεμη ζώνη" η Θεσσαλονίκη - Ανοίγουν δεκάδες τάφους για τα θύματα - Εικόνες σοκ


Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από κοιμητήρια στη Θεσσαλονίκη, που θυμίζουν περίοδο πολέμου, καθώς ανοίγονται δεκάδες τάφοι, για τα θύματα του κορονοϊού. 
Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από κοιμητήρια στη.. Θεσσαλονίκη, που θυμίζουν περίοδο πολέμου, καθώς ανοίγονται δεκάδες τάφοι, για τα θύματα της πανδημίας του κορονοϊού. Ο φονικός ιός, εξακολουθεί να σαρώνει τη Βόρεια Ελλάδα, με τα στοιχεία να είναι καθημερινά απογοητευτικά, Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται ήδη στην πέμπτη εβδομάδα του lockdown, παρόλα αυτά όμως, τα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά, αφού τα κρούσματα παραμένουν υψηλά, ενώ οι νεκροί και οι διασωληνωμένοι αυξάνονται δραμτικά καθημερινά.

Ενώ τα κοιμητήρια του δήμου Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών, δεν μπορούν εδώ και αρκετό καιρό να ενταφιάσουν άλλους νεκρούς, έχει ξεκινήσει η δημιουργία νέων ειδικών χώρων ταφής για τα θύματα του κορονοϊού.



Καθημερινές είναι οι εργασίες ανοίγματος νέων τάφων στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στην περιοχή της Θέρμης από συνεργεία του δήμου. Ο Γιώργος Αβαρλής, αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε στην εντολή που έδωσε από τον Μάρτιο ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ώστε να γίνει ξεχωριστός χώρος στα κοιμητήρια για τα θύματα του ιού.



Σημειώνεται πως, στα κοιμητήρια, οι τάφοι για νεκρούς από κορονοϊό βρίσκονται σχεδόν απομονωμένοι από το υπόλοιπο νεκροταφείο. Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, οι σοροί των νεκρών από κορονοϊό τοποθετούνται σε ειδικές σακούλες μέσα στα φέρετρα που είναι σφραγισμένα και τυλιγμένα με διπλή σειρά νάιλον, ενώ θα πρέπει να μείνουν θαμμένοι δέκα χρόνια. Παρότι τα πρωτόκολλα τηρούνται αυστηρά, οι εργαζόμενοι στα κοιμητήρια φοράνε την ειδική φόρμα κατά τη διαδικασία του ενταφιασμού.

Οι εικόνες των τάφων, ο ένας δίπλα στον άλλον, προκαλούν ανατριχίλα.




Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες με τον φακό της EUROKINISSI: