26 Δεκ 2020

«Κατηγορώ» Αλέξανδρου κατά της Πολιτείας για τις κλειστές Εκκλησιές – «Στο χέρι μας είναι όταν έρθουν οι εκλογές …» (βίντεο)

 


Την κάθετη διαφωνία του με τα μέτρα της Πολιτείας που προβλέπουν να παραμείνουν κλειστές οι Εκκλησίες (εκτός από Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Θεοφάνια) εξέφρασε ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο.. την παραμονή της εορτής των Χριστουγέννων, από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βασιλείου, ενώ παράλληλα έστειλε «μήνυμα» σε όλους τους πιστούς για τις εκλογές!

Μεταξύ άλλων, είπε: «Η πολιτεία κάνει το σφάλμα, διότι βλέπει το σώμα του ανθρώπου, αλλά παραβλέπει την ψυχή και τα μετρα που παίρνει είναι προς προστασία του σώματος, την ψυχή τη διαγράφει. Παίρνει εντολή και λέει κλείνουν οι Εκκλησίές.

Στερούμεθα της χαράς να λατρέψουμε ελεύθεροι τη δόξα του Χριστού.

Αυτό είναι αποτέλεσμα της απιστίας μας. Εξέλειπε η Πίστη μας. Αρνηθήκαμε τον Σωτήρα μας. Όλοι οι άνθρωποι πιστέψαμε στον άνθρωπο, στην επιστήμη, στο σοφία του ανθρώπου.

…Τον Χριστό απομακρύνει η Πολιτεία από τη ζωή της με αποτέλεσμα να κυριαρχεί η απιστία και χάρη της απιστίας το κακό της πανδημίας.

…Τα μέτρα που έχει λάβει η Πολιτεία είναι σκληρά, για εκείνους αναγκαία, αλλά ατελή, χρειάζεται να προστατέψουμε την ψυχή μας. Εμείς έχουμε αυτή την υποχρέωση με τη Θεία Λειτουργία και τα Μυστήρια της Εκκλησίας μας.

…Το Νόμο τον τηρούμε, αλλά έχουμε δικαίωμα να κατηγορούμε εκείνους που κάνουν τους Νόμους και στο χέρι μας είναι όταν έρθει η μέρα των εκλογών, να δούμε ποιος είναι ο υποψήφιος, είναι εκείνος που πιστεύει ή εκείνος που αρνείται το Θεό και να του δίνουμε την εξουσία.»


Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr