1 Νοε 2020

Ο ανάγωγος της Κυριακής: #Μένουμε σπίτι, Μένουμε άφραγκοι!#


Θεέ μου, σταμάτα μια στιγμή τις συμφορές. Πάω να σκύψω, να πάρω τη μάσκα που μου έπεσε κάτω και μου κουνάς το πεζοδρόμιο.

Και σεισμός. Και τι άλλο; Στείλε και τους εξωγήινους να τελειώνουμε. Δεν μπορώ να περιμένω.

Έχω ζήσει όλες τις φυσικές καταστροφές μέσα σε έναν χρόνο. Καλότυχο δεν τον λες τον Μητσοτάκη. Δεν έχει περάσει μία μέρα, να πω «θα καθίσω σήμερα να ηρεμήσω».

@

Βγήκε η θάλασσα έξω στη Σάμο, καβάλησε τα πεζοδρόμια. Δυο παιδιά του Λυκείου νεκρά από το ντουβάρι που έπεσε πάνω τους. Όχι δεν θα κλάψουν οι τηλεοράσεις. Δεν είναι εποχές ΣΥΡΙΖΑ να κλαίμε. Έχουμε εντολές να τα προσπερνάμε.

@

Δεύτερο λοκ ντάουν σαββατιάτικα από τον Σαββατογεννημένο. Που δεν ξέρω αν είναι ο άνθρωπος, αλλά θα όφειλε να έχει γεννηθεί Σάββατο .

@

Αυτό το δεύτερο λοκ ντάουν δεν θα είναι ανώδυνο για τον Μητσοτάκη. Θα είναι απρόβλεπτα καταλυτικό στην πορεία του. Ούτε ο ΣΚΑΪ δεν θα μπορεί να το μαζέψει.

Που αν είσαι θεός, στη Σμύρνη, έλεγε ο ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ, κάτω από τα γκρεμισμένα φωνάζαν γιουνάν, γιουνάν και Μητσοτάκης ο κόσμος!!

Έλεος προπαγάνδα. Έλεος γλείψιμο.

Φτάνει, θα κάνουμε εμετό!

@

Πονάει το μυαλό μας.

Τα κλείσαν όλα και μας λέει, μέχρι τις 12 είστε ελεύθεροι. Να πάμε που;

Θα γίνουν όλα τα σπίτια κέντρα διασκέδασης. Θα γίνει της πουτάν@ς στις πολυκατοικίες, στα παρκινγκ, στις πλατείες.

@

Κλείνει τη ζωή και σου λέει και τώρα είσαι ελεύθερος να μην κάνεις τίποτα.

@

Εγώ θα πάω στο αγαπημένο μου μαγαζί και θα κάνω ότι πίνω καφέ απ’ έξω.

@

Οι ηθοποιοί που τους τα ‘κλεισε και τα θέατρα ο κολλητός του Μαρκουλάκη, θα πηγαίνουν έξω από μαγαζιά, κλαμπ, εστιατόρια και θα κάνουν αναπαραστάσεις.

@

Θα κάνουνε πως τρώνε, θα κάνουνε πως πίνουν, θα κάνουνε πως χορεύουν, θα κάνουνε πως γελάνε, θα κάνουνε πως περνάνε καλά. Γιατί σε λίγο θα ξεχάσουμε τελείως πως είναι η ζωή.

@

Τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Όλη αυτή η πίεση θα προκαλέσει εξέγερση. Διαλύονται οι ζωές μας μέρα με τη μέρα.

@

Μόνο οι βουλευτές, οι πολιτικοί και οι δημόσιοι υπάλληλοι μένουν ακλόνητοι, για να αντέξουν. Όσοι δουλεύουν και το παλεύουν μόνοι τους στη ζωή, τους απαξιώνουν, τους διαλύουν και δεν τους αποζημιώνουν.

Συνθλίβεται ο ιδιωτικός τομέας και μένει ακέραιος, αλώβητος ο δημόσιος τομέας. Και ασφαλώς να μείνει όρθιος.

@

Αλλά γιατί πρέπει να καταστραφεί αυτός που άνοιξε ένα μαγαζί, που άνοιξε ένα ξενοδοχείο, αυτός που ανέβασε μια παράσταση, αυτός που έχει ένα μαγαζί στη νύχτα που ‘χασαν τη δουλειά τους όλοι οι μουσικοί, οι σερβιτόροι, τα παιδιά που δουλεύουν δεύτερο μεροκάματο για να σπουδάσουν.

Όχι σ’ αυτό το λοκ ντάουν.

@

Ας πρόσεχαν. Δεν θα αντέξουμε άλλο τις τηλεοράσεις, να μας τρομοκρατούν και να μας επιτηρούν σαν μπάτσοι στα χρόνια της χούντας.

@

Και ξεκινάω από την Ευρώπη. Αυτή την ανίκανη γηραιά ήπειρο που δεν μπορεί να πάρει τα πόδια της πια.

Πανδημία. Τι κάνεις σε μία πανδημία; Κρατάς τους λαούς όρθιους. Εκδίδεις παράλληλο νόμισμα και δίνεις στους ανθρώπους και στις επιχειρήσεις όλα όσα βγάζανε σαν μέσο όρο τα τρία τελευταία χρόνια πριν την πανδημία.

@

Δεν τους χώνεις μια μάσκα στα μούτρα, που πρέπει και να την αγοράσουν, ενώ τους πετάς στην ανεργία, τους καταστρέφεις και τους βάζεις και πρόστιμο, άμα η μάσκα δεν είναι καλά τοποθετημένη.

@

Αυτά να τα κάνεις σε αυτούς που πληρώνεις, όχι σε αυτούς που καταστρέφεις. Διότι αυτοί που καταστρέφονται, θα βγάλουν τις μάσκες τους και θα καταστρέψουν τους υπόλοιπους. Κατάλαβες Ευρώπη; Μάλλον κατάλαβες Γερμανία;

@

Θα αποφασίσουν πάλι οι τράπεζες; Οι πρωθυπουργοί του χωρών έχουν κάποιον λόγο στην ιστορία;

@

Γιατί ρε φίλε πρέπει επειδή ήρθε μια πανδημία, να βάζεις μόνο υπόστεγο στο δημόσιο;

Η υγεία είναι και ψυχική. Πες μου ότι θα επιζήσω και μετά κάλυψε μου τα πάντα και να σου φοράω τη μάσκα και στον ύπνο μου.

@

Που φτερνίστηκε η γυναίκα μου μες στο ύπνο της και κόντεψα να την πνίξω με το μαξιλάρι.

@

Και επιτέλους ας σταματήσει αυτή η μαλακία, ότι ο κορονοϊός κολλάει μόνο στη διασκέδαση και όχι στα λεωφορεία που γίνεται το στριμωξίδι του αιώνα

@

Ο ΣΚΑΪ δεν έχει πάει να κάνει ρεπορτάζ σε καμιά στάση λεωφορείου.

Αυτά δεν είναι νέα. Αυτά δεν είναι δελτία ειδήσεων, είναι η απόλυτη ντροπή.

Να βγαίνει ο Καραμανλής ανιψιός και να μας λέει, ότι δε στριμώχνονται στα λεωφορεία. Επειδή τα κανάλια παίρνουν εντολές να μη δείχνουν τίποτα.

@

Εγώ, ο ανάγωγός, στριμώχνομαι κάθε πρωί για να πάω στη δουλειά μου. Και εγώ και η γυναίκα μου. Και παίρνουμε άλλα λεωφορεία και όταν πάμε και όταν γυρνάμε. Τόσο άτυχοι να είμαστε;

@

Λεωφορεία δεν παίρνουμε, αλλά δίνουμε ξανά λεφτά στα κανάλια, για να μη δείχνουν τα λεωφορεία όταν είναι γεμάτα.

Πόσο νομίζουν, ότι θα κρατήσει αυτό το ψέμα;

@

Για να ξαναγυρίσω στην Ευρώπη γιατί μ’ αυτήν τα έχω πάρει, θέλω να πω το εξής. Όταν λέμε ενωμένη Ευρώπη τι εννοούμε; Ας πούμε στην Αμερική, δεν παίρνουν άλλα μέτρα για τους εργαζόμενους στη Νέα Ορλεάνη κι άλλα μέτρα για τους εργαζόμενους στη Νέα Υόρκη. Ίδια μέτρα για όλους.

@

Στην Ολλανδία, για παράδειγμα, πλήρωσαν στην πρώτη καραντίνα το 90% των μισθών, όλα όσα έχασαν οι επιχειρήσεις και μετρητά. Εμείς στην Ελλάδα ένα πουρμπουάρ και έξω απ’ την πόρτα.

Θα μου πεις έχει και δε σου δίνει; Να του δώσουν λοιπόν. Να σταθεί η Ευρώπη στο ύψος των περιστάσεων. Όχι να μιλάνε για χώρες φειδωλές και για χώρες πιο ανοιχτοχέρισσες.

@

Βρείτε λύση γιατί θ’ αναγκαστείτε απ’ την εξέγερση που έρχεται.

Οι κατωσαραντάρηδες γίνονται το νέο επαναστατικό σώμα.

@

Επίσης έχουμε κατακτήσει επάξια τη δεύτερη θέση αρνητών και συνωμοσιολόγων του κορονοϊού σε όλο τον κόσμο, μετά τη Νιγηρία. Έχουν φάει τόσο ψέμα από την τηλεόραση, που δεν πιστεύουν πια τίποτα. Δεν είναι ψεκασμένοι οι Έλληνες, είναι δηλητηριασμένοι.

Από την πιο ψεύτρα τηλεόραση της Ευρώπης.

@

Α, πέρασε και  η 28η Οκτωβρίου. Μην περιμένεις την 25η Μαρτίου.

Ξέχνα την.

@

Ψηφίστηκε και ο πτωχευτικός Νόμος.

Σου παίρνουν και το σπίτι.

«ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ,

ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ»

@

Ακόμα τούτη την καραντίνα ραγιάδες, ραγιάδες.

@

Και γυρνάει ο κολλητός μου και μου λέει: «Τα πράγματα χειροτερεύουν, όταν είναι να πάνε προς το καλύτερο».

Μας έχει κάνει ζημιά στον εγκέφαλο αυτή η μάσκα.

@

Χάλια μαύρα η ζωή μας!


ΠΗΓΗ: altsantiri.gr