11 Νοε 2020

Το ημερολόγιο της καραντίνας- ημέρα 5η / Η ζωή μας μέσα σε μια χνουδωτή παντόφλα που ενίοτε την πετάμε κιόλας!Της Τζένης Σουκαρά


5η ημέρα καραντίνας. Και να έχεις κουραστεί ήδη, μην το δείχνεις, αγαπητέ, γιατί είναι μεταδοτικό. Σκάβουμε τις ώρες μας , σμιλεύουμε την ερημιά μας με πράγματα που...

σε ρυθμούς κανονικότητας δεν θα μπορούσαμε ποτέ να ασχοληθούμε. 

Τα κρούσματα και ο ιός δεν δείχνουν να πτοούνται από την υποτιθέμενη απουσία μας από τους δρόμους, τις πλατείες, τα βραδινά τα στέκια.

Στην Θεσσαλονίκη ο κορωνοβάιρους το "γλεντάει' λόγω παράδοσης προφανώς, στην Αθήνα παίζει "κλέφτες και αστυνόμους και ψάχνουνε την Αργυρώ", ο Χρυσοχοίδης να τα βλέπει,και η Περιφέρεια ακολουθεί, ως συνήθως.

Αγαπημένο ημερολόγιο του εγκλεισμού μου, χθες είδα Κικίλια πανικόβλητο.Παραστρογγυλεψε το μάτι του!

Μου μέτραγε τις ΜΕΘ και δεν του βγαίνανε οι σωστές!Και τις έβρισκε περισσότερες με πέρυσι, πριν την πανδημία. 

Και κανείς δεν του είπε, να τον συνεφέρει, πως μόλις έσκασε όλο τούτο έσπευσαν οι δωρεές και τα τάματα υπέρ υγείας του κοινωνικού συνόλου. Βοήθειά μας!

Ο υπουργός έκανε έκκληση στους ιδιώτες ιατρούς να συνδράμουν και εγω η αδαής αναρωτιέμαι εάν έπρεπε τώρα που μετράμε δεκάδες νεκρούς ημερησίως ο κ. Υπουργός να ζητήσει την συνδρομή των ιδιωτών γιατρών και να μετρά τα κρεββάτια των ΜΕΘ. Τι τραγικότητα!

Η αλήθεια είναι, συμπολίτη μου έγκλειστε, πως υπάρχει σχέδιο για μετατροπή κάποιων νοσοκομείων της Περιφέρειας σε COVID -19 αν τα πράγματα χειροτερέψουν. Ρόλο καθοριστικό για την Πελοπόννησο αναμένεται να παίξει το νοσοκομείο Κορίνθου που αυτή τη στιγμή έχει 5 κλίνες ΜΕΘ και αναμένει άλλες 2 .

Στην ερώτηση εάν έχει και ειδικούς γιατρούς "εντατικολόγους"  η απάντηση είναι πως δεν έχει  αλλά έχει άλλες ειδικότητες που μπορούν να ανταπεξέλθουν, καθώς και νοσηλευτικό προσωπικό. 

Το Νοσοκομείο Κορινθου λοιπόν αναμένεται να παίξει ρόλο ,όπως και το νοσοκομείο της Καλαμάτας

Υπέρ βωμών και εστιών που έλεγαν και οι πρόγονοί μας!

Μην αρχίσω καθώς ξεσκονίζω να μουρμουράω, από τον Μάιο μέχρι σήμερα τι έκαναν πέραν της Σαντορίνης, του ηλιοβασιλέματος και των υλοποίπων συναφών! Που ντρέπεται το νησί, αισθάνεται στιγματισμένο πια και πώς να το παρηγορήσω;

Ελπίζουμε να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

Όπως σου το είπα χθες ..

Η κυβέρνηση σταμάτησε τον αθέμιτο ανταγωνισμό πατριώτη, και σταμάτησε τα σουπερ μάρκετ από τις πωλήσεις παπουτσιών, βιβλίων, ηλεκτρικών συσκευών.Ευτυχώς που πρόλαβα να πάρω παντόφλες καραντίνας!

Τώρα δεν συνεπάγεται αγαπητέ πως ο πρωθυπουργός και ο Άδωνις κάνουν πρόβες του έργου του Σακκελάριου  "η κόρη μου σοσιαλίστρια"!(όχι φαντάζεσαι τον Άδωνι να χορεύει το Δημήτρη μου- Δημήτρη μου;απαπαπα!Ίσως τον Τσιβιλίκα τώρα που το σκέφτομαι, να υποδυθεί το μαχόμενο κουνουδάτο 'κεφάλαιο")

Κι επειδή δεν μας τα λένε όλα. Η απόφαση είναι μια ξεπατικοσούρα από την απόφαση Μακρόν, που πολύ αγαπούμε τελευταίως, και εκείνος πολύ μας αγαπάει που πολύ τον αγαπούμε,η οποία ήταν παύση της πώλησης εν καιρώ καραντίνας των σουπερ μάρκετ ,με αγαθά που πωλούνται στο λιανικό εμπόριο. 

Γι αυτό τα γρήγορα αντανακλαστικά. 

Άσκηση θάρρους ήταν αυτή πατριώτη

Τέτοιου θάρρους που ο πρωθυπουργός χτυπά τη γροθιά στο τραπέζι και σε λίγο ανοίγει και τα βιβλιοπωλεία! Όχι παιζουμε!

Σήμερα θα ρυμουλκήσουμε το "ακυβέρνητο  κρουαζιερόπλοιο". Μια ολόκληρη πόλη παρακολουθεί με βάρδιες πού πάει το πλοίο!Τι κακό μας βρήκε! Καλύτερα σε πρωτόγονη κατάσταση παρά σε ημιτασιόν βερσιόν που θέλει  την ανάπτυξη να έρχεται μέσω θαλάσσης και κατόπιν να σκουντουφλάει και να θαλασσοπνίγεται.!

Δεν μπορώ την σημειολογία, καταλαβαίνεις!

5η ημέρα καραντίνας και αυτό δεν συνεπάγεται πως σε καραντίνα θα πρέπει να εισέρχεται ο κρατικός μηχανισμός!Με το χαλαρό ναι, με το ρελαντί ως συνήθως, όχι όμως με το απενεργοποιημένο!

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ , ο Αρκάς Ανδρέας Λυκουρέντζος είχε υποσχεθεί στους αγρότες μας να χορηγηθεί προκαταβολή σε όσους ανήκαν στην κατηγορία ζημιάς 100% καθώς και σε όσους ήταν στην κατηγορία ζημιάς πάνω από 50% και κάτω από 100%, πράγμα το οποίο δεν πραγματοποιήθηκε, χωρίς καμία συγκεκριμένη αιτιολογία.

Να τα θυμόμαστε αυτά διότι μπορεί να μπήκε η ζωή μας μέσα σε μια χνουδωτή παντόφλα αλλά αυτό δεν πάει να πει πως δεν την πετάμε κιόλας!