15 Σεπ 2020

Η παρουσία Αυγενάκη στο "Διαδρόμιο Σπαθοβουνίου" και οι προσπάθειες Γκιώνη για την μεγάλη επιστροφή του Ράλλυ Ακρόπολις στο Λουτράκι


Από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων του, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, του οποίου δηλώνει θιασώτης...

και έκτοτε, έχει δρομολογήσει μια σειρά κινήσεων για τη στήριξη του σπορ. Δείχνοντας και στην πράξη το ενδιαφέρον του, o κ. Αυγενάκης έζησε μια ημέρα που ήταν γεμάτη από motorsport, τη Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, στο διάδρομο Σπαθοβουνίου. 

Αρχικά, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού βρέθηκε στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων, όπου πραγματοποιούσε δοκιμές ενόψει Ράλλυ Τουρκίας η Hyundai Motorsport, με οδηγό τον Sebastien Loeb. Πέραν της παρακολούθησης, ο κ. Αυγενάκης έζησε και μια μοναδική, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε, εμπειρία, αφού βρέθηκε για ένα πέρασμα στο δεξί μπάκετ του Hyundai i20 Coupe WRC, ως συνοδηγός του Loeb, βιώνοντας από πρώτο χέρι την αδρεναλίνη που προσφέρουν τα ράλλυ στους αγωνιζόμενους, στο υψηλότερο μάλιστα επίπεδό τους.



Αμέσως μετά, ο κ. Αυγενάκης μετέβη στο Διαδρόμιο Σπαθοβουνίου, όπου και είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει δοκιμές εξέλιξης χωμάτινου μονοθεσίου, ενώ παράλληλα γνώρισε ακόμη έναν εργοστασιακό οδηγό της Hyundai, τον Thierry Neuville. Ο Βέλγος οδηγός, άρτι αφιχθείς από την Εσθονία, βρέθηκε επίσης στο Σπαθοβούνι, για να οδηγήσει Crosscar, πριν επιστρέψει στα πηδάλια του Hyundai i20 Coupe WRC, για τη δεύτερη ημέρα του Pre Event Testing ενόψει Τουρκίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Αυγενάκης δεν έχασε την ευκαιρία για ακόμη μια συνοδήγηση, αφού βρέθηκε συνοδηγός σε διθέσιο Crosscar, με οδηγό τον 3 φορές τιτλούχο στα EKO Racing Dirt Games, Γιώργο Ζυμαρίδη.


Όσον αφορά στη συνοδήγηση με τον Sebastien Loeb, ο κ. Αυγενάκης δήλωσε: “Ήταν μια ξεχωριστή και μοναδική εμπειρία, να βρίσκομαι στο κόκπιτ δίπλα σε έναν ταλαντούχο οδηγό παγκόσμιας κλάσης, όπως ο Sebastien Loeb και τον ευχαριστώ θερμά. Η παρουσία μου εδώ σήμερα είναι διότι θέλω να στείλω το μήνυμα ότι έχουν ξεκινήσει οι πρώτες προσπάθειες επαναφοράς του εθνικού μας μηχανοκίνητου αγώνα, εκεί που πρέπει να βρίσκεται.

Θέλω να καταστήσω σαφές πως κάνουμε μια συντονισμένη προσπάθεια για να επουλώσουμε πληγές του παρελθόντος στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.



Η Ελλάδα είναι μια χώρα απολύτως φιλική προς το motorsport και η Πολιτεία πιστεύει στο ελληνικό motorsport και το αγκαλιάζει”.


Σχετικά με το αν η Ελλάδα “αντέχει” ένα Ράλλυ Ακρόπολις αυτή τη χρονική περίοδο, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ήταν ξεκάθαρος: “Βεβαίως και αντέχει. Όχι απλώς αντέχει, αλλά το επιθυμεί. Το βλέπω από την ανταπόκριση του κόσμου, ο οποίος το θέλει πολύ. Για αυτό και θα κάνουμε τα πάντα ώστε να ικανοποιήσουμε τον κόσμο αυτό, αλλά να φέρουμε και άλλον κόσμο κοντά στον μηχανοκίνητο αθλητισμό”.

Οι πληροφορίες μας θέλουν να γίνονται έντονες προσπάθειες για την δυναμική επιστροφή του Ραλλυ Ακρόπολις στο Λουτράκι.