18 Σεπ 2020

Τώρα ο Χαρδαλιάς "ζητάει και τα ρέστα" από τους δημάρχους: Γιατί έκλεισαν τα σχολεία;


 Το ότι τα καιρικά φαινόμενα φαίνονται να είναι ελαφρύτερα από τις χθεσινές "εφιαλτικές" προβλέψεις που μιλούσαν για θυελλώδεις ανέμους και κύματα 7 μέτρα ύψος, για πρωτοφανείς... όγκους νερού, δεν δίνει το δικαίωμα, ούτε κάν την υποψία δικαιώματος να δηλώνει σήμερα ο κ. Χαρδαλιάς πως οι δήμαρχοι που έκλεισαν τα σχολειά τους προληπτικά , πως οι αποφάσεις τους ήταν υπερβολικές.Θυμίζω πως ανάλογες αποφάσεις έλαβαν οι δήμαρχοι της Αρκαδίας και της Αργολίδας αφου οι μετεωρολόγοι έβλέπαν τις περιοχές αυτές στο "μάτι του κυκλώνα'.

Το ότι ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε: «Θεωρώ υπερβολικές τις αποφάσεις αυτοδιοικητικών να κλείνουν τα σχολεία, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση μαζί μας για τα πραγματικά καιρικά φαινόμενα. Δυστυχώς, υπάρχουν αποφάσεις δημάρχων οι οποίοι κλείνουν τις περιοχές τους χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα κακοκαιρίας αύριο», είναι τουλάχιστον εξοργιστικό,όταν μέχρι αργά το βράδυ οι ειδικοί έβλεπαν μια κάποια αλλαγή πορείας του κυκλώνα αλλά το επισημο ανακοινωθέν δεν άφηνε περιθώρια για αισιοδοξία. 

«Τα σχολεία αύριο θα παραμείνουν κλειστά στις περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε έκτακτη ανάγκη, πλην της Αρκαδίας. Η οποία ναι μεν είναι σε έκτακτη ανάγκη για να προετοιμαστεί για τη δεύτερη φάση, αλλά δε φαίνεται να επηρεάζεται από τα καιρικά φαινόμενα αύριο το πρωί, οπότε τα παιδιά μπορούν να πάνε κανονικά στα σχολεία».Ποιος θα ενημέρωνε αυτά τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς κανέναν δεν ενδιαφέρει, έχω την αίσθηση.Εάν οι δήμαρχοι ενήργησαν μόνοι τους, εμείς έχουμε να πούμε ένα μεγάλο "μπράβο" και ένα "επιτέλους" για συνοδευτικό!

Το μεγάλο ζητούμενο με αυτή τη κυβέρνηση είναι πως πάντα φταίνε οι άλλοι! Από την παραπάνω αλλαζονική δήλωση αντιλαμβάνεται κανείς πόση συνεννόηση και συνεργασία έχει η αυτοδιοίκηση με την κυβέρνηση .Και κυρίως σε τέτοιες στιγμές. Καλύτερα λοιπόν στα σπίτια μας!

Τζ. Σουκ.