25 Σεπ 2020

Συζήτηση Κατρίνη - Πιτσάκη για την ανάταξη της οικονομίας σε καιρό πανδημίας


Συνάντηση με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Κορινθία είχε το κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής τον βουλευτή Ηλείας Μιχάλη Κατρίνη. Αντικείμενο συζήτησης και αγωνίας τόσο των επιχειρηματιών όσο και..


του επίσημου θεσμικού φορέα, του προέδρου του Επιμελητηρίου Παναγιώτη Πιτσάκη, με τον οποίο συναντήθηκε στο τέλος, τα προβλήματα που δημιουργούνται  στην εποχή της πανδημίας, η απόλυτη ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων και των θέσεων εργασίας και οι κινήσεις αυτές που θα οδηγήσουν στην ανάκαμψη της οικονομίας. 



Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε σε όλες τις πρωτοβουλίες που έχει κάνει το επιμελητήριο που έχουν σαν στόχο την ανάταξη της τοπικής οικονομίας κυρίως στον τομέα του Τουρισμού, στην επιτακτική  ανάγκη  απεμπλοκής της γραφειοκρατίας που έχει να κάνει με περιφερειακά προγράμματα που μπορούν να βοηθήσουν τους επιχειρηματίες αυτή την δύσκολη περίοδο και η γραφειοκρατία δυσχεραίνει την κατάσταση, ζητώντας πάρα πολλά παραστατικά, με αποτέλεσμα μια χωρίς ουσία δαιδαλώδης διαδικασία που σε άλλες περιπτώσεις διεκπεραιώνεται με την έκδοση ενός χαρτιού. Οπωσδήποτε η χρήση γης, διευκρίνισε ο κ. Πιτσάκης, είναι ένα τεράστιο πρόβλημα στον τομέα των επενδύσεων στην Κορινθία. Και η έλλειψη βιοτεχνικού πάρκου.

Οι δυο άνδρες ανέπτυξαν έναν εξαιρετικά αναβαθμισμένο πολιτικό  διάλογο για τα οικονομικά και αναπτυξιακά δεδομένα της χώρας και της Κορινθίας.