10 Σεπ 2020

Σε θετικό κλίμα η σύσκεψη για την Κορινθιακή σταφίδα

 


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη, τους Υφυπουργούς κκ Χρ. Δημα και Ν. Ταγαρα, τη Βουλευτή κα Μ. Σουκουλη, το Δήμαρχο... Νεμέας κ. Κ. Φρούσιο και τον δήμαρχο  Σικυωνίων Σπ. Σταματόπουλο.
Θέμα  η αναδιάρθρωση της Κορινθιακης Σταφίδας και τα μέτρα στήριξης για την παραγωγή της. Σύμφωνα με την διαπίστωση του κ. Σταματόπουλου η συζήτηση κινήθηκε σε θετικό κλίμα αφού  το πρόβλημα είναι κατανοητό και  τα μυνήματα θετικά.

 Θα πρέπει άμεσα να δοθούν κίνητρα στους αγρότες  ώστε να προχωρήσουνε στην αναδιάρθρωση των γηρασμένων σταφιδαμπέλων που σε αρκετές περιπτώσεις παρατηρούμε οτι αντικαθίστανται από άλλες καλλιέργειες. Η αύξηση της παραγωγής της κορινθιακής σταφίδας θα ενισχύσει το αγροτικό εισόδημα αφού πρόκειται για ένα μοναδικό προϊόν με σαφές συγκριτικό πλεονέκτημα. 

"Ο υπουργός μας ενημέρωσε πως στόχος του Υπουργείου είναι να προχωρήσουν σε πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της Κορινθιακής Σταφίδας, με οικονομική ενίσχυση.

Πριν γίνει αυτό μένει να επιλυθούν, εντός του 2020, δύο νομικά ζητήματα που αφορούν την διαδικασία χρηματοδότησης και το δίκαιο ανταγωνισμού, τα οποία αναμένεται να ξεπεραστούν." δήλωσε ο Χρίστος Δήμας.