19 Σεπ 2020

Κορινθία, Αχαΐα, Ηλεία τα σημαντικότερα προβλήματα στην Πελοπόννησο - Κτύπησε το 112 στην Αργολίδα


Η κακοκαιρία "Ιανός" φαίνεται  να εξασθενεί και από την περιοχή της Αττικής αλλά η Πολιτική Προστασία επιμένει πως πρέπει  να παραμείνουμε σε πλήρη επιφυλακή και ειδικότερα η περιοχή της Αρκαδίας, ιδιαίτερη προσοχή.. στο Λεωνίδιο , στην Αργολίδα και στα Κύθηρα.

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, έπειτα και από την τελευταία σύσκεψη που είχε για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Ιανός» η οποία μέχρι στιγμής έχει προκαλέσει τον θάνατο δύο ανθρώπων και μεγάλες καταστροφές σε νησιά του Ιονίου,την  Ηλεία, την Θεσσαλία και αλλού.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι οι κάτοικοι της Αργολίδας της Λακωνίας των Κυθήρων θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ώρες. «Οι κάτοικοι πρέπει να μείνουν σπίτια τους, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις κι αν υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα, να πάνε στο υψηλότερο σημείο του σπιτιού».


Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 896 διασώσεις μέχρι τώρα, και συνεχίζονται. Στην Πελοπόννησο τα σοβαρότερα προβλήματα μέχρι τώρα έχουν παρουσιαστεί σε Κορινθία, Αχαΐα και Ηλεία.


Στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας (Λουτρά Ωραίας Ελένης) η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 34 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 18 αντλήσεις υδάτων και 1 αφαίρεση αντικειμένου.

.

Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις σε συνεργασία με όλους τους φορείς αντιμετώπισης καταστροφών παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα για αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.



Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.


Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης έκτακτων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.