20 Αυγ 2020

Να χτυπούν τα ντέφια Αυγουστιάτικα - Της Τζένης Σουκαρά


- Τώρα ξέρεις..
Να είναι ακόμα Αύγουστος, να φοράς μάσκα, να προσέχεις τα βήματα του κορωνοϊού, να σου λένε πως φταις γιατί συνωστίζεσαι σε μέρη που εκείνοι αφήνουν  τον συνωστισμό να ξεσκάσει,και...

  εκεί που λές πως  το έριξα λίγο έξω ο άνθρωπος , έφαγα και μια μπριζόλα στα κάρβουνα, όλα μα όλα την δωδεκάτη νυχτερινή να γίνονται νεροκολοκύθες ..
Ακόμα και η μπριζόλα! Μπορείς να ηρεμήσεις αγαπητέ μου; 
Όχι, δεν αισθάνομαι  Σταχτοπούτα για να είμαι ευτυχής,  αισθάνομαι η αδελφή της Σταχτοπούτας, που πάει να πει πως είμαι μέσα στην κακία  σαν την μητριά της Σταχτοπούτας.
Με τι ψυχολογία λοιπόν, να περάσω και υπόλοιπον του καλοκαιριου;


- Αλμύρα- ιδρώτας- παραθεριστές και όχι τουρίστες- έχουν μπλέξει με το μπλε του Κορινθιακού και τα πράσινο των κάδων!
Οι παραθεριστές ήλθαν αλλά οι κάδοι των σκουπιδιών δοξάζονται
Άπλητοι και αχτένιστοι, του χάρου δεν τους δίνουν,  στα περισσότερα σημεία αναδεικνύουν  την καλά κρυμένη κουλτούρα μας. 
Δεν κρύβονται οι αδυναμίες μανούλα μου!
Δήμαρχοι και πολίτες, που περιμένουμε τον τουρισμό,  γινόμαστε ένα στην ιστορία αυτή. 
Ο δήμαρχος που δεν πλένει τους κάδους, που δεν κάνει αποκομιδή τις ώρες που πρέπει, που αφήνει τους κάδους ξέχειλους  και ο πολίτης που εναποθέτει τα σκουπίδια του δίπλα στον κάδο και όχι μέσα, υποδυόμενος  τον ζωόφιλο της γειτονιάς , που πετάει το στρώμα του από το μπαλκόνι πάνω στο παρτέρι και θαρρεί πως εκείνο θα πάρει τα πόδια του να κτυπήσει την πόρτα του αντιδημάρχου καθαριότητας να το λυπηθεί να του δώσει ένα πιάτο φαϊ και ένα ζεστό σπιτικό για να ζήσει. 

- Η ζωή του κορωνοιού είναι πολύπλοκη .Σαν να προσπαθείς να βρεις το ανύπαρκτο πενταλ στον κάδο  απορριμμάτων!
Στολίζεσαι και βγαίνεις , και  εισπνέεις την δυσοσμία όλου του τετραγώνου  μέχρι να  ανοιξεις τον κάδο... με τα χέρια. 

- Στα χέρια των περιφερειακών συμβούλων ήλθε το πόρισμα της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε.
Όπως δηλώνει και ο Περιφερειάρχης που έστειλε στα ΜΜΕ 5 σελίδες με τα συμπεράσματα μόνον, αναδεικνύονται σοβαρά πράγματα .Και εκεί που λαμβάνεις στα χέρια σου το πόρισμα teletext των σοβαρών πραγμάτων, θυμάσαι πως υπήρχε και ένα άλλο πόρισμα που δοθηκε στον υπουργό Έσωτερικών  και στους αρχηγούς των κομμάτων και δεν είδαμε σελίδα τσακιστή. Σε εκείνο άραγε δεν υπήρχαν σοβαρά συμπεράσματα; Αναρωτιέμαι.


- Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την τοποθέτηση του Π. Νίκα, του Π. Τατούλη αλλά και των μελών του ΔΣ της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, όπως του δημάρχου κ.Καμπόσου, του νυν αντιπεριφερειάρχη κ. Αναστασόπουλου. Καταλάβαν ποτέ πως υπήρξε κακοδιαχείριση; Να ένα σημαντικό ερώτημα. 

-Κατά τα άλλα η Περιφέρεια στους 36 βαθμούς υπό σκιάν να κρατούν εδώ και μια εβδομάδα το τέμπο του καλοκαιριού, διέκρινε απογείωση του τουρισμού στη Πελοπόννησο!Και αν, εν πάση περιπτώση,  είδε την  απογείωση , την προσγείωση για πότε την προσδιορίζει; Την σχεδίασε; Διότι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας παρουσίαζει ολική  κατάπτωση!
Η Κορινθία γέμισε τους παραδοσιακούς της παραθεριστές, αυτούς που έχουν σπίτια εξοχικά,διότι τα ξενοδοχεία κλαίνε την απογείωση που δεν πρόκαμε. 
Αλλά τι να κάνει και ο Περιφερειάρχης; Μια αίσθηση είναι το ελληνικό καλοκαίρι όπως είπε και ο Κυριάκος,αισθάνθηκε λοιπόν και ο κ. Νίκας πως γέμισε η Πελοπόννησος τουρίστες. 
Μάλιστα αισθάνθηκε πως το νέο brand της Πελοποννήσου έδωσε αυτό το"πουσάρισμα" στον τουρισμό αλλά δεν το δηλώνει γιατί έχει ζέστη και ποιος ακούει τους απέναντι!

- Κι που λες, εκεί που ζητούσαμε νοσοκομείο αναφοράς στην Τρίπολη, η κυβέρνηση το κάνει στην Καλαμάτα. Πρόσεξε με! Ή η κυβέρνηση προβοκάρει το Νίκα ή ο Νίκας μας παίζει εκείνος στα δάχτυλα!
Αλλά και τι νίκη είναι τούτη συγχωριανέ δίχως μια γουρουνοπούλα για το καλό; 
Διότι κανείς δεν χάρηκε αδελφέ μου από το μαντάτο. Δεν το θέλουν, σου λέει, οι γιατροί. 
Και εκεί που ο Νίκας πίστευε πως έκανε ρουά ματ, δίνοντας στην Μεσσηνία τα 5 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση του νοσοκομείου της Καλαμάτας και τον αδριάντα πίστευε πως τον είχε στο τσεπάκι, απέναντι από το Μέγαρο Χορού, σε λίγο θα φτάσουμε να γίνουν διαδηλώσεις κατά της αποφάσεως.
Θα παίξουν την κολοκυθιά, να μου το θυμηθείς, οι νομοί για το ποιος θα  πάρει το νοσοκομείο, ποιος τα 5 εκατ και ποιος την αναφορά. 
Είναι πάντως ένα ερώτημα που επιθυμώ να θέσω στον Περιφερειάρχη..
Αυτή η επιθυμία του για δημιουργία νοσοκομείου αναφοράς είχε υποστηρικτές; Ποιους; Γιατί εγω δεν βλέπω!
Μου θυμίζει την ταινία του παλιού ελληνικού καλού κινηματογράφου "Η δε γυνή να φοβείται το άνδρα" που στο δικαστήριο μάρτυρες είχε η Κοντού όλη την γειτονιά και ο Αντωνάκης έναν μόνο τον ταξιτζή. Ε! και ο Περοφερειάρχης τον κ. Μπέζο έχει, τον διοικητή του νοσοκομείου Καλαμάτας.Φτάνει;