8 Ιουλ 2020

Χρ. Δήμας: Iδρύεται η εθνική ερευνητική δομή «Παρατηρητήριο Γεωεπιστημών και Κλιματικής Αλλαγής ΠΑΓΓΑΙΑ – PANGEA στα Αντικύθηρα»



Σημαντική ημέρα για την Ελληνική ερευνητική κοινότητα σήμερα, σημειώνει ο υφυπουργός Τεχνολογίας και Έρευνας Χρίστος Δήμας, καθώς με τις 2...


συμβάσεις που υπογράφηκαν με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων - European Investment Bank, αποτυπώνεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο η πρόθεση και στόχευση  για την αύξηση των επενδύσεων στον τομέα της Έρευνας και της Καινοτομίας.

Πρόκειται για την ίδρυση της εθνικής ερευνητικής δομής «Παρατηρητήριο Γεωεπιστημών και Κλιματικής Αλλαγής ΠΑΓΓΑΙΑ – PANGEA στα Αντικύθηρα» και τον σχεδιασμό και ναυπήγηση ενός νέου, σύγχρονου και πλήρως εξοπλισμένου ωκεανογραφικού σκάφους για το ΕΛΚΕΘΕ Hellenic Centre for Marine Research - HCMR.


"Στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων δρομολογούμε πρωτοβουλίες που θα συνδυάσουν την Καινοτομία, την Έρευνα και την επιχειρηματικότητα με την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων, όπως είναι η Κλιματική Αλλαγή, ενώ παράλληλα θα αναδείξουν το πλούσιο ερευνητικό ταλέντο που διαθέτουμε." δηλώνει ο κ. Δήμας.