16 Ιουλ 2020

Της ημέρας - Της Τζένης Σουκαρά


- Και που λες, κατακαλόκαιρο, η χώρα επισπεύδει τις βεντάλιες, βάζει στο φουλ τα αιρ κοντίσον, για να πάρει λίγο απάνω της. 
Ξέρω, διαφωνεί ο Τσιόδρας αλλά τι άλλο να κάνει αγαπητέ,  από τη ζέστη 'αυγοκόψαμε'
Το ανοίγω στο φουλ και...



κλείστο μου  με μια ΚΥΑ να ησυχάσουμε. 
Πώς λέμε δώσε μου μια κόκκινη κάρτα να τελειώνουμε; Τώρα λες βγάλε μια ΚΥΑ και τελειώσαμε. 
Ακόμα και οι ΚΥΑ (Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις) τρελάθηκαν. Ψάχνουν να βρουν τον εαυτό τους. 
Εκείνη την παλιά την σοβαρότητα και το κύρος.
 Τώρα μοιάζουν με την Λάσκαρη στον "Κατήφορο" της Φίνος  που εξευτελίζεται και δεν την θέλει τη ζωή. Μα άκου να δεις..
Την προηγούμενη μέρα  η ΚΥΑ μιλούσε για άρση των μασκών στα εμπορικά κέντρα , τώρα έρχεται η νεότερη ΚΥΑ που επιβάλει μάσκα ξανά στα εμπορικά κέντρα. 
Να μου το θυμηθείς πως νέα ΚΥΑ θα επαναφέρει τα μυνήματα και τις αναφορές για του πού θα πάμε. 
Θα ερευνάται εάν εκεί που θέλομε να πάμε υπάρχει κίνδυνος συνωστισμού και κατόπιν θα σου επιτρέπεται. 
Πανηγύρι ή ιερά πανήγυρις; Καφέ μπαρ ή μπιτσόμπαρο; 

- Περίεργα πράγματα ,αλλά δεν υπάρχει χρόνος βλέπεις ούτε να τα ερμηνεύσεις. 
Ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί όταν οι λοιμωξιολόγοι ανησυχούν, εμείς επιμένουμε να δεχόμαστε την ίδια ώρα Βρετανούς και Σουηδούς;
Τι έγινε; Μαλώσαμε με τους επιστήμονες - εικονίσματα; Μήπως μας κάποιος μας είπε πως θα σώσουν τον τουρισμό μας οι ..Σουηδοί ; 
Ή παίζουμε μπλακ τζακ τούτη την ώρα τζογάροντας την υγεία μας με τους Βρετανούς; 

- Το θέατρο συνεχίζεται πατριώτη. Στήνουν διαγγέλματα επιστημόνων κάθε απόγευμα στος 6. 
Το δέχομαι μόνον ως γούρι.Να μιλάνε και εγώ να ξεσκονίζω και να έρχεται η θετική ενέργεια. 
 Κάποιος μου είπε πως τον Τσιόδρα τον έχουν ως γκεστ, για εκείνες τις θερμές ημέρες που το έθνος θα έχει πάρει τα λεξοτανίλ του από τον εγκλεισμό. Μου είπαν πως ήδη προβάρει την Πολυδούρη.Μπορεί όμως να εκπλήξει και με Παλαμά. 
"Άφτιαχτο κι αστόλιστο του χάρου δεν σε δίνω.."


- Κατά τα άλλα η ζωή προχωρά και πάντα μας αιφνιδιάζει. 
Φαντάσου τώρα να είσαι Περιφερειάρχης και να μιλάς για την κοινή πολιτική που θα πρέπει να υπάρξει στο θέμα του Φυσικού αερίου, και ο υπουργός της Κορινθίας Χρίστος Δήμας να προαναγγέλει την έλευσή του στην Κορινθία!
Δεν ξέρω πώς θα αισθάνεσαι, αλλά ομολογουμένως, κάτι δεν πάει καλά στις σχέσεις και στις συναναστροφές της περιφέρειας με τους πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς συνδαιτημόνες. Πάντως για την Κορινθία, είναι μια πολύ θετική εξέλιξη που έχουμε κυρίως τον Χρίστο Δήμα υπουργό και κυρίως στο Υπουργείο Ανάπτυξης. 
Είναι νέος και με μεγάλη όρεξη.
Και αυτό φαίνεται. 


- Αιφνιδιασμός ήταν όμως και το μεγάλο ΟΧΙ του ΣτΕ για το εργοστάσιο απορριμμάτων της Κορίνθου  που υποστήριζε και υποστηρίζει με σθένος ο πρώην δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός. Στην προεκλογική περίοδο πολλά είχαν ειπωθεί. Τελικώς όμως κέρδισαν οι πολίτες που είχαν προσφύγει στην δικαιοσύνη και 'εχω την αίσθηση πως δεν θα ακουμπήσει το θέμα αυτό κανείς πια, όσο και αν κόστισε. 
Και κόστισε πολύ.Όταν ουδείς άλλος κάνει κάτι τότε οι πολίτες αναλαμβάνουν να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και πετυχαίνουν. Αυτό να προσέξουν όλοι οι πρωταγωνιστές, διότι αυτή είναι νίκη πολιτών και κανενός άλλου. 

- Ήρθε στην Τρίπολη  και ο υπουργός Καραμανλής, άλλος Κώστας αυτός, με φράτζα όμως, και μας διευκρίνισε πως θα εφαρμόσει μια "καινοτόμα πολιτική" ! 
Δεν θα εξαγγέλει έργο εαν δεν έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση!
Και αν αυτό δεν σε εντυπωσιάζει, σου λέει και το συμπλήρωμα: όπου η κεντρική διοίκηση δεν μπορεί να κάνει κάτι , τότε θα βοηθά η Περιφέρεια. 
Με αυτήν ακριβώς την ηρωική φράση, ο κ. υπουργός αποποιείται πάσα ευθύνη εκ μέρους της πολιτείας και την παραδίδει στον Παναγιώτη Νίκα , που στο κάτω κάτω του άρεσε να λέει στα δύσκολα εγώ δεν είμαι αρμόδιος. Τώρα όταν η πολιτεία δεν θα μπορεί, αναρωτιέται κανείς γιατί να μπορεί η αυτοδιοίκηση; 
Και αν μπορεί η αυτοδιοίκηση γιατί στο καλό εμείς λογοδοτούμε στην κεντρική κυβέρνηση; 



- Ζεστές ημέρες - δύσκολες.Πρόταση της στήλης : Kάντε δροσερά μακροβούτια να ξεπλύνετε τις σκέψεις σας!