26 Ιουλ 2020

Πόρτο Χέλι: Όταν δήμος και πολίτες δουλεύουν μαζί ..λαμποκοπά ο τόπος



To Πόρτο Χέλι άλλαξε όψη. Αναγεννήθηκε!Ο προορισμός που δέχεται επισκέπτες υψηλού μπάτζετ θα έπρεπε πλέον και να το εκπέμπει και να προσελκύει και άλλους , με τις ίδιες αφετηρίες και τις ανάλογες απαιτήσεις. 
Έτσι, η δημοτική αρχή, ως φαίνεται, ξεκίνησε από τα αυτονόητα.Με τον δικό της διαφορετικό τρόπο. 
Με τις πλάκες  πεζοδρομίου στο κεντρικό λιμάνι στο ύψος του αντλιοστασίου, οι οποίες έδωσαν στους δημότες και τους επισκέπτες...

την αίσθηση του καθαρού και του καινούριου. 
 Η παρακμιακή εικόνα με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα μπροστά στα μαγαζιά αποτελεί πλέον παρελθόν και τα καταστήματα φαίνονται όμορφα. Ο κόσμος πλέον μπορεί να κάθεται να απολαμβάνει το φαγητό του, το ποτό του και τον καφέ του χωρίς την απαίσια θέα μιας λαμαρίνας. 
Τώρα οι... γλάστρες οριοθετούν όλο το παραλιακό μέτωπο απαγορεύοντας το parking των αυτοκινήτων μπροστά από τα καταστήματα.
Το εντυπωσιακό είναι πως βάφτηκε  τμήμα του παραλιακού δρόμου και του λιμανιού, με την βοήθεια των καταστημαρχών, ώστε να δοθεί  μια νησιώτικη νότα  και εικόνα καθαριότητας. 
Εθελόντριες  έβαψαν τα παραδοσιακά στενά του χωριού, δίνοντας τους ζωντάνια. 

 Πεζοδρομήθηκε  ο κεντρικός δρόμος από το ''Απέραντο Γαλάζιο'' ως το ύψος του παλαιού πεζόδρομου. 
Η αποκομιδή των απορριμμάτων και η καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων γίνεται σε καθημερινή βάση. 
 Σε συνεννόηση με την Εταιρεία ''Ερμιονίδα Α.Ε.'' ξεκίνησαν ήδη τα έργα ανάπλασης έξω από το Τουριστικό Καταφύγιο. Κόπηκαν τα χόρτα στον δρόμο που καταλήγει στη παραλία της Βερβερόντας, τα οποία εμπόδιζαν την ορατότητα και την ασφαλή διέλευση των αυτοκινήτων. 
"Προσέχουμε την καθημερινότητα και θέλουμε την βοήθειά σας σε αυτό. Ότι εντοπίζετε να μας το λέτε, να το φτιάχνουμε ή να το βελτιώνουμε ή τουλάχιστον να προσπαθούμε. Δεν τα ξέρουμε όλα. Εδώ είμαστε. Γνωριζόμαστε.
Και συνεχίζουμε... Γιατί έχουμε κέφι. Γιατί μας αρέσει το ωραίο. Γιατί έχουμε συμπαραστάτες που μας εμπιστεύονται. Γιατί έχουμε προγραμματίσει να κάνουμε πολλά ακόμα."λέει ο δήμαρχος Γεωργόπουλος, που από ό,τι φαίνεται έχει πετύχει να εμπνεύσει τους δημότες του. Να τους κάνει κοινωνούς του οράματός του και συμμετέχοντες.
Τα γράφω όλα αυτά, για να παραδεγματιστούν κάποιοι νέοι δήμαρχοι πώς είναι όταν έχεις κέφι και μεράκι να κάνεις με χαρά τα αυτονόητα. Ο πολίτης δρα μαζί σου..Και τότε επιτυγχάνεις το θαύμα.