24 Ιουλ 2020

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά αφήνοντας πίσω της ήδη 36.000 στρέμματα καμμένης γης


Καμμένη γη..
Στρέμματα δάσους, ελαιώνες, ζώα, σπίτια..Παντού στάχτη.
Η καμένη έκταση στις Κεχριές Κορινθίας μετά το πέρασμα του Suomi-NPP, 15:30 ώρα Ελλάδος, υπολογίζεται στα 3600 εκτάρια.(36.000 Στρέμματα)




Η λεπτομερής χαρτογράφηση της καμένης έκτασης θα δοθεί σε μεγαλύτερη ανάλυση και ακρίβεια προσεχώς, μετά το πέρασμα του Sentinel-2. 
(Από το Αστεροσκοπείο Αθηνών)



Συνεχίζει η φωτιά το καταστροφικό της έργο χωρίς ωστόσο την ένταση των προηγουμένων ημερών.  Ρυτό, Αγιάννης και Ξυλοκέριζα είναι τα πιο ενεργά μέτωπα. 


Άνοιξε σήμερα και πάλι η επαρχιακή οδός Κορίνθου Επιδαύρου γεγονός που δείχνει πως απομακρύνεται ο κίνδυνος για το χωριό Σοφικό. 

Τα μέτωπα που αφορούν το Χιλιομόδι ,το μοναστήρι της Παναγίας και του Προφήτη Ηλία δεν χαρακτηρίζονται επικίνδυνα για το χωριό και το μοναστήρι. 

Η φωτιά, σύμφωνα με το Συντονιστικό Όργανο θεωρείται ότι είναι σε ύφεση και θεωρείται πιθανό, εντός των επόμενων ωρών να χαρακτηριστεί “υπό έλεγχο”. Ωστόσο, όπως μας είπαν χαρακτηριστικά, τα παραπάνω ισχύουν μόνο υπό την προϋπόθεση πως δεν θα έχουμε μια νέα ξαφνική ενδυνάμωση των ανέμων, καθώς παραμένουν πολλές διάσπαρτες μικρές εστίες σε όλο το μέτωπο, που ενδεχομένως θα προκαλέσουν αναζωπυρώσεις.