15 Ιουν 2020

Βαρουφάκης: Στο Eurogroup της Πέμπτης, η Κυβέρνηση συναίνεσε στο 5ο Μνημόνιο


«Την περασμένη Πέμπτη, 11 Ιουνίου, ο κ. Σταϊκούρας όχι μόνο είπε ΝΑΙ στην αβάστακτη λιτότητα που απαιτεί η μείωση του κρατικού ελλείμματος το 2021. Έφτασε να πει ΝΑΙ στην ακόμα πιο αβάστακτη λιτότητα, που απαιτεί ένα… πρωτογενές πλεόνασμα το 2021. Ακούστε σε τί συναίνεσε:


περιμένουμε ένα πρωτογενές έλλειμμα το 2020, πριν επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα το 2021» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.


«Πόσοι γνωρίζουν, ότι στο Eurogroup της περασμένης Πέμπτη η κυβέρνηση Μητσοτάκη συναίνεσε επισήμως στο 5ο Μνημόνιο;» αναρωτιέται το ΜέΡΑ25, υπενθυμίζοντας ότι  «ο Γιάνης Βαρουφάκης, απευθυνόμενος ενώπιον του Κοινοβουλίου στον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα την 29η Μαΐου, τους προειδοποίησε»:

«Όταν θα έρθουν και θα σας επιβάλουν την μείωση του κρατικού ελλείμματος από ένα δυσθεώρητο -15%, -10% στο -3%, εσείς τί θα κάνετε; Θα πείτε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ πάλι; Δηλώστε το αυτή τη στιγμή. Πείτε ότι εμείς πιστεύουμε πως ο ευρωπαϊσμός απαιτεί να πούμε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ. Πείτε το!»

Συνεχίζοντας, το ΜέΡΑ25 καταγγέλλει, ότι «δεν πέρασαν δυο βδομάδες και το είπαν. Την περασμένη Πέμπτη, 11 Ιουνίου, ο κ. Σταϊκούρας όχι μόνο είπε ΝΑΙ στην αβάστακτη λιτότητα που απαιτεί η μείωση του κρατικού ελλείμματος το 2021. Έφτασε να πει ΝΑΙ, στην ακόμα πιο αβάστακτη λιτότητα που απαιτεί ένα… πρωτογενές πλεόνασμα το 2021. Ακούστε σε τί συναίνεσε:  …περιμένουμε ένα πρωτογενές έλλειμμα το 2020, πριν επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα το 2021».

«Κύριε Σταϊκούρα, κύριε Μητσοτάκη, γνωρίζετε τί κάνατε; Είναι δυνατόν να δεσμευτήκατε να πετύχετε από το 2021 κιόλας πρωτογενές πλεόνασμα; Δηλαδή, να επιβάλετε στον άμοιρο αυτό λαό λιτότητα χειρότερη και από εκείνη της περιόδου του 2010-2012; Δεν καταλαβαίνετε, ότι αυτό σημαίνει πρωτογενές πλεόνασμα το 2021. Με τί ανταλλάγματα;» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

ΠΗΓΗ: thepressproject.gr