23 Ιουν 2020

Θετικός στον κορονοϊό ο Τζόκοβιτς!


Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αποκάλυψε, πως υποβλήθηκε σε εξετάσεις στο Βελιγράδι και βρέθηκε θετικός στον Covid 19

Δημήτρης Χαλιάπας

Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε στον κόσμο του...


τένις, η ανακοίνωση του Σέρβου πρωταθλητή το μεσημέρι της Τρίτης.

Ο Νο1 τενίστας στον κόσμο, μετά τους Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, Μπόρνα Τσόριτς και Βίκτορ Τροϊτσκι, γίνεται ο τέταρτος αθλητής που έδωσε το παρών στο Adria Tour και… αποκόμισε Covid 19.

Ο Νόλε δεν έχει κάποιο από τα συμπτώματα του ιού αυτή τη στιγμή, ενώ, όπως έκανε γνωστό, θετική βρέθηκε και η γυναίκα του, Γελένα. Αντιθέτως, αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα στις εξετάσεις των παιδιών τους.

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο 33χρονος τενίστας:

“Μόλις πατήσαμε το πόδι μας στο Βελιγράδι, κάναμε εξετάσεις. Τα αποτελέσματα στις δικές μου εξετάσεις και στις εξετάσεις της Γελένα, είναι θετικά. Αντιθέτως, αρνητικά είναι τα αποτελέσματα στα τεστ των παιδιών μας.

Οτιδήποτε κάναμε τον προηγούμενο μήνα, το κάναμε από την αγνή μας καρδιά και από τις καλές μας προθέσεις. Το τουρνουά μας, ήθελα να ενώσει τον κόσμο και να στείλει ένα μήνυμα ελευθερίας σε ολόκληρο τον κόσμο.


Το Adria Tour σχεδιάστηκε, για να δώσει την ευκαιρία σε αρκετούς τενίστες της Ευρώπης, να προετοιμαστούν ενόψει της επιστροφής της αγωνιστικής δράσης, μετά την αναστολή του Tour εξαιτίας του κορονοϊού.


Όλα ξεκίνησαν από μια φιλανθρωπική ιδέα που είχα, να πάνε τα έσοδα του τουρνουά σε όλους όσους έχουν ανάγκη χρήματα. Πραγματικά, χάρηκα πολύ που είδα τον κόσμο, να ανταποκρίνεται σε αυτό το κάλεσμα.


Οργανώσαμε το τουρνουά, όταν ο ιός είχε εξασθενήσει, πιστεύοντας πως μπορούσαμε να το εκμεταλλευτούμε κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.


Δυστυχώς, όμως, ο ιός υπάρχει ακόμη. Είναι μια νέα πραγματικότητα, στην οποία πρέπει να μάθουμε, να ζούμε. Ελπίζω κάποια στιγμή, τα πράγματα να αλλάξουν και να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τις ζωές μας όπως πριν.


Ζητώ συγγνώμη, για όλα τα κρούσματα κορονοϊού που προκλήθηκαν από το τουρνουά. Ελπίζω όλοι, να το ξεπεράσουν χωρίς επιπλοκές. Θα παραμείνω σε καραντίνα τις επόμενες 14 ημέρες και θα ξανακάνω το τεστ σε πέντε ημέρες”.


ΠΗΓΗ: tennis24.gr