31 Μαΐ 2020

Και από Μάη καλοκαίρι..Σηκώνουμε ρολά! Της Τζένης Σουκαρά


Από αύριο Ιούνης και η χώρα σηκώνει τα ρολά για να υποδεχθεί τους τουρίστες!
Με υγειονομικό διαβατήριο άριστα 10 και διαγωγή κοσμιοτάτη, για να θυμηθώ και την Κεραμέως, η Ελλάς περιμένει τους αλλοδαπούς που δεν θα έρχονται με διαβατήριο υγείας, όχι, μην τους...
ξυπνήσουμε τις μνήμες, αλλά ως δείγμα της καλής τους υγείας είναι ούτως ή άλλως η παρουσία τους στη χώρα μας.
Πώς δεν το είχα φανταστεί, αυτό το αφοπλιστικό επιχείρημα; 
Πρώτη Ιούνη καλοδεχόμαστε ό,τι δεν επιθυμούσαμε πριν δυο μήνες. 
Τους τουρίστες εσωτερικού και τους τουρίστες εξωτερικού. Θυμάστε το Πάσχα , εκείνα τα διαγγέλματα και τα "να μείνετε στο σπίτι σας' κάποτε θα ξανασυναντηθούμε αλλά τώρα ούτε ανάσα εδώ; 
Τώρα η ελληνική επαρχία ευρισκόμενη  σε ολική αμνησία (τάχα) περιμένει τους επισκέπτες. 
Σημεία των καιρών!Ανισορροπία καιρική, ψυχική , κοινωνική ..Τι τα θες; 
Αυτά κάνει η οικονομική στενότητα, η οποία ακόμα δεν φαίνεται αλλά ο Κυριάκος το είπε μια , το είπε δυο, να δεις πως θα περάσουμε κατοχή και δεν θέλω να το σκέφτομαι.
Γι αυτό όποιος μέσα στο καλοκαίρι συναντήσει κορωνοιό ,σπίτι του και τσιμουδιά.Δεν τσαλακώνουμε την εικόνα μας, πίνουμε τσίπουρο και χορεύουμε συρτάκι, τρώμε κεφτέδες και παντρεύουμε στην καλντέρα όποιον θέλει και ό,τι ώρα θέλει, αλλά δεν μιλάμε για τη νόσο μέχρι να φύγουν όλοι τούτοι. 
Σπίτι και προσοχή μην σας πετύχει κανένας γνωστός και το μάθει η γειτονιά, το έμαθαν οι δημοσιογράφοι, θα το βάλει η Περιφέρεια και κατόπιν θα το ανακοινώσουν τα Αθηναικά, θα στιγματιστεί ο τόπος..και δεν το θέλεις.
- Προσοχή όμως και σε άλλα πατριώτη μου , εκείνα τα κακοφημα!
 Στους καπνούς εκεί δυτικά, που μπορεί να σκεπάζεται η φωτιά αλλά καίει ασταμάτητα .Και ξέρεις γεμίζει το σύμπαν καπνούς, θα το δει ο τουρίστας θα νομίζει πως καίγεται θα το μάθει η Ευρώπη θα κόψει και το πρόστιμο , δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις. Και αν όχι εσύ , εκείνοι που φωτογραφήθηκαν κιόλας εκεί , χωρίς να δώσουν και μια είδηση , καταλαβαίνουν. Ευτυχώς τώρα με τις μάσκες μπερδεύεται το της όσφρησης θέμα. Της όρασης όμως;
Αν με ρωτήσει ο τουρίστας τι να πω; Πώς να δικαιολογηθώ; 

- Και που λες,
Συζητάμε για το διοικητήριο. Καταλήγουμε στο θέμα του στρατοπέδου δια στόματος Νίκα.Προσανατολιζόμαστε στην Ποσειδωνία δια στόματος Βυτινιώτη. Όχι φωνάζει ο Σταυρέλης για τη Ποσειδωνία. Έχουμε πάρει αποφάσεις στο...παρελθόν. Ποιο παρελθόν αγαπητέ Νίκο; Έδω έχουν ανατραπεί τα πάντα. Έχουμε δυο δομές.Κλειστή και ανοιχτή. Μεγάλες δομές. Πότε επιτέλους θα ξεκινήσει να φτάχνεται ένα νέο διοικητηρίο; Ερώτημα καίριο όπως και εκείνο της απουσίας του δημάρχου.
-Τελικώς το μηχάνημα που ισιώνει τις παραλίες έγινε πολύ της μόδας φέτος. Εαν δει κανείς  πώς έγιναν οι παραλίες του Βραχατίου και του Κοκωνίου, υπέροχες...Μπράβο στις υπηρεσίες. Ντουζιέρες νέες, παγκάκια, κλαδέματα, μέχρι και....πρόσβαση και αμαξίδια για ΑΜΕΑ. Μπράβο, εκεί γίνεται η διαφορά. 
- Πολλά έγιναν της μόδας φέτος. Τα τεστ του κορωνοιού, οι απολυμάνσεις, τα αυτοκίνητα για το βοήθεια στο σπίτι, οι απολυμάνσεις ,ε,τώρα και το μηχάνημα!
- Η κόντρα Τατούλη - Βλάση , όπως έχουμε σημειώσει μοιάζει με μια κόντρα μέχρι εσχάτων. Τα ερωτήματα εξακολουθούν να υφίστανται, σχετικά με το πτυχίο του βουλευτή και υπουργού καθώς και πώς πήρε τον τίτλο του καθηγητή. 
Και μπορεί ο κ. Βλάσης να μην τα απαντά , ο Πέτρος Τατούλης που έχει πει ήδη πολύ βαριά πράγματα , αν ξέρει κάτι πρέπει και να το αποδείξει. 
Για να τα λέμε τα πράγματα όπως είναι. Και αυτό το σημειώνω γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει όλα να ξεκαθαρίζονται στην αρένα της πολιτικής. 
Αν δεν ξεκαθαρίζονται θα  πρόκειται για το σύγχρονο Κολοσσαίο.