19 Μαΐ 2020

Η δομή της Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Βέλου Βόχας ήταν ο μπροστάρης μιας μεγάλης προσπάθειας - Το "ευχαριστώ" του Α. Παπακυριάκου


Τους υπαλλήλους που στελεχώνουν τη δομή Πρόνοιας και Αλληλεγγύης που συστάθηκε από το δήμο Βέλου Βόχας εν μέσω πανδημίας ,μέσα στα πλαίσια λήψης μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοιού, δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος, με σκοπό...


να τους ευχαριστήσει για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους αυτό το κρίσιμο διάστημα της υγειονομικής κρίσης.
Η προσπάθεια και το έργο τους αξιέπαινο, αφού δεν ήταν εύκολο για κανέναν να σταθεί στην πρώτη γραμμή, χωρίς ωράρια,με στόχο την προσφορά και το καθήκον. 
Η συγκεκριμένη δομή μαζί με την υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου, είναι  η ραχοκοκαλιά μιας τεράστιας και πρωτόγνωρης προσπάθειας που θωράκισε και προστάτεψε πρώτα από όλα τους δημότες.
Μέσα από την δράση της ανέδειξε την αλληλεγγύη, ως την μεγαλύτερη δράση και ασπίδα κατά της πανδημίας.  
Έγιναν πολλά. Και τώρα στον απολογισμό μπορούν να αναφερθούν, γιατί αυτό το έργο έγινε μαζί με τους πολίτες. 
Το έχουμε ξανατονίσει,  ο δήμος Βέλου Βόχας ήταν ο πρώτος δήμος στην περιοχή μας που ξεκίνησε τις απολυμάνσεις στα σχολεία και στους παιδικούς σταθμούς και κατόπιν σε όλα τα δημόσια κτίρια και στις λαικές αγορές.
Ο δήμος στάθηκε δίπλα και έγκαιρα   στους πολίτες που είχαν απόλυτη ανάγκη , ενισχύοντας με την συνεργασία της Περιφέρειας οικονομικά από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ 750 οικογένειες καθώς επίσης και άλλες 160 οικογένειες ενισχύθηκαν  οικονομικά από πρόγραμμα της περιφέρειας με τη συνεργασία των Προέδρων των Κοινοτήτων (ΕΚΤΟΣ ΤΕΒΑ – Κοινωνικό Παντοπωλείο και ευπαθείς ομάδες)
Χωρίς χάσιμο χρόνου, έγινε καταγραφή των οικογενειών που χρήζουν βοήθειας ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε η  πρόσληψη 3 ατόμων για την  ενίσχυση της Δομής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου
Mέσω της ΚΕΔΕ εξασφαλίστηκε δωρεάν όχημα για τη μετακίνηση του προσωπικού για τη διανομή συσσιτίων.Κάπως έτσι έγινε διανομή τις κρίσιμες ημέρες σε ανθρώπους που έχριζαν  βοήθειας φαρμάκων τροφίμων κλπ.
Δημιουργήθηκε τηλεφωνική γραμμή με παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης ψυχικής υγείας των δημοτών.
 Πραγματοποιήθηκαν συσσίτια που ετοιμάζονταν από τα μαγειρεία των βρεφονηπιακών σταθμών-καθημερινό φαγητό για ευπαθείς ομάδες (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΕ 35 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΓΙΑ 6 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ)
Ο δήμος έδρασε και  στους καταυλισμούς των ΡΟΜΑ με απολυμάνσεις  και ενημέρωση σε όλους τους οικισμούς-καταυλισμούς έκανε διανομή σε  εμφιαλωμένα νερά και τρόφιμα σε όσους είναι ωφελούμενοι του προγράμματος ΤΕΒΑ και ΚΕΑ