24 Μαΐ 2020

Ο ανάγωγος της Κυριακής: Από την καραντίνα στην καραμπίνα!


Κυριακή σήμερα και παλεύω να καταλάβω τι σχέση έχει ο κορονοϊός με τον Johnnie Walker. Μόλις πιει αρχίζει και περπατάει και πάει παραδίπλα; Θα τρελαθώ.
@
Διότι τι λογική έχει η απαγόρευση του αλκοόλ...


και της μουσικής για την προστασία της δημόσιας υγείας; Γιατί εδώ μπερδεύονται νόμοι της χούντας με νόμους της υγείας. Τι φοβάται η κυβέρνηση;
@
Αυτό φοβάται η κυβέρνηση. Το νέο κίνημα των πλατειών. Όταν οι αγανακτισμένοι μαζεύτηκαν στο Σύνταγμα σχεδιάστηκε η προβοκάτσια της Marfin για να διαλυθεί για πάντα το κίνημα της αγανάκτησης. Τότε όμως ήταν μία πλατεία. Η πλατεία Συντάγματος.
@
Τώρα οι πλατείες πολλαπλασιάζονται. Οι νέοι αγνοώντας τις οδηγίες – λάστιχο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, φαίνεται ότι δεν μασάνε και η αντίδραση αυτή η οποία θα συναντήσει την ανεργία τους, θα γίνει το νέο εκρηκτικό μείγμα.
@
Μόνο που θα είναι μοιρασμένο σε όλες τις πλατείες και δεν θα μπορεί να σχεδιαστεί από μία Marfin σε κάθε πλατεία.
@
Εξού και οι απαγορεύσεις, εξού και οι μουσικές εξού και μακριά από το αλκοόλ. Χρειάστηκε να βγούμε από τα σπίτια μας για να δούμε ότι το καθεστώς έχει αλλάξει.
@
Τελείωσε η καραντίνα και η κυβέρνηση πήρε την καραμπίνα και κυνηγάει όποιον αντιστέκεται!
@
Μάθαμε τα εξής:
Οι συγκεντρώσεις στις πλατείες ευλογούν τον κορονοϊό εκτός κι αν πρόκειται να κάνει εγκαίνια ο Μπακογιάννης στην Ομόνοια.
Ο συνωστισμός πρέπει να αποφεύγεται όταν δεν πρόκειται για τα μεγάλα mall που άνοιξαν και πριν από την εστίαση.
Τα ταξί, το μετρό και όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς πρέπει να έχουν αυστηρούς κανόνες κι αποστάσεις, αλλά τα αεροπλάνα όχι.
@
Γι’ αυτά δεν έχει γνώμη ο κύριος Τσιόδρας. Η υπαγωγή της επιστήμης σε πολιτικά συμφέροντα ουκ γιατρού σοφού.
@
4. Η χώρα τρέχει με βήμα ταχύ στην εκ περιτροπής εργασία και τηλεργασία τάχα μου για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, ενώ εκατομμύρια τουρίστες με μία απλή υπογραφή θα περιφέρονται στη χώρα χωρίς να υποβληθούν σε κανένα τεστ.
@
5. Οι άνθρωποι του Πολιτισμού αργοπεθαίνουν και ο Μητσοτάκης με την Μενδώνη στήνουν σόου στο Εθνικό Θέατρο με τον διορισμένο τους Λιγνάδη ως διευθυντή, ο οποίος δεν έχει μια κουβέντα να πει γιατί κόπηκαν συγκεκριμένες παραγωγές από το φεστιβάλ. Άχνα.
@
Επιβάλλεται παντού φίμωτρο. Παντού σιωπή. Ακόμα και τοπικά κανάλια αν ανεβάσουν βίντεο με μετανάστες και πρόσφυγες που μετακινεί εν κρυπτώ η κυβέρνηση, κατεβαίνουνε άμεσα. Εξαφανίζονται.
@
Ερντογανικές μέθοδοι.
@
Δεν ταράχτηκε πάρα πολύ ο Δενδιας από την εισβολή των Τούρκων σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο. «Δεν θα σκοτωθούμε και για μερικές δεκάδες μέτρα». Κι αυτά τα ηρωικά που λέτε στις παρελάσεις δεν θα αμφισβητήσουν ούτε σπιθαμή γης; Τι είναι αυτά τα λόγια; Άχρηστα;
@
Στις πόσες σπιθαμές αντιδράμε; Στις πόσες σπιθαμές τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ενημερώνουν τον ελληνικό λαό για πράγματα που ξέρουν και κρύβουν;
@
Και όμως έγινε εισβολή.
Έχουμε τα στερεά Ίμια.
Ο Ερντογάν δεν είναι τρελός. Είναι μεθοδικός.
@
Στη Λιβύη επίσης κερδίζει έδαφος η τουρκική πλευρά και σύντομα οι επιπτώσεις μιας τέτοιας εξέλιξης θα φανούν.
@
Μην κάνετε έτσι. Θα μάθουμε τελικά που πήγανε τα χρήματα για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι». Το 2021. Ένα χρόνο μετά. Αφού τα φάνε πρώτα. Στάσου να τελειώσει το τραπέζωμα και μετά τα λέμε

@
Σκέψου το ‘22 να γιορτάσουν οι Τούρκοι τη δική μας μικρασιατική καταστροφή. Η Γιάννα ανέλαβε το ’21, άντε να δούμε αν θα αναλάβει και ο Καίσαρης το ‘22. Να δούμε.

@
Τι προτιμάτε; Να κλείσει επιχείρηση που δουλεύετε και να μείνετε άνεργοι ή να σας κόψουμε τον μισθό; Μ’ αυτό το νέο δίλημμα θα μπούμε στον πιο δύσκολο χειμώνα που θα έχουμε περάσει. Μη σας ξεγελούν οι ωραίες μέρες. Είναι κούφιες από μέσα.

@
Προσωρινός περιορισμός κυκλοφορίας οχημάτων επιβλήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος προβλέπει πρόστιμο 150 ευρώ για τους παραβάτες. Γιατί; Για «επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου που συνίσταται στην μείωση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού».
Το μάθαμε κι αυτό. Ο κορονοϊός μεταδίδεται από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο

@
Τώρα ψάχνουν οι επιστήμονες αν μεταδίδεται και από μηχανάκι σε βέσπα.

@
Ο κύριος Τσιόδρας γι’ αυτά δεν έχει ιδέα. Γενικά φαίνεται ότι έχει ιδέα μόνο για αυτά που συμφέρουν στη Νέα Δημοκρατία. Το τονίζουμε. Ένας επιστήμονας της αξίας του είναι κρίμα να θυσιάζει το επιστημονικό του κύρος σε μικροσυμφέροντα που τα κρύβει ο καιρός, αλλά τα φανερώνουν οι καιροί.

@
Ακυρώθηκε η παράσταση Ιχνευταί του Σοφοκλή στην Επίδαυρο στην οποία θα συμμετείχε ο Σταμάτης Κραουνακης. Ε, όχι βέβαια. Δεν είναι τυχαίο. Στέλνει ένα μήνυμα. Όποιος δεν θέλει να είναι μαζί μας, θα είναι απέναντί μας και θα βρίσκεται στο περιθώριο

Όποιος δεν είναι στη λίστα Μαρκουλάκη, του εκλεκτού της Νέας Δημοκρατίας, τέλος.

@
Έχει ξεκινήσει ο Μαρκουλακισμός;;; Όπως ο Μακαρθισμός; Εκκαθάριση αντιφρονούντων; Ο καιρός δεν θα δείξει, αλλά οι καιροί θα δείξουν και θα είναι και αμείλικτοι.

@
Είχαμε που είχαμε στεναχώριες βγήκε και η Ελένη Μενεγάκη και μας είπε πως αποχωρεί από την τηλεόραση. Τουλάχιστον για του χρόνου. Έξυπνη είναι, κούκλα είναι, αναμφίβολα η πιο ωραία παρουσιάστρια που πέρασε από την ελληνική τηλεόραση. Σύντομα θα βρει τον δρόμο της, αλλά πάντα μια στάση χρειάζεται σ’ έναν ανηφορικό δρόμο.

@
Μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Έμοιαζε περισσότερο με μνημόσυνο της σχέσης Κυριάκου – Ντορας.
Δυο ξένοι πάνω από τον τάφο του ιδίου πατέρα.



@
Η Ντόρα στο κέντρο.
Ο Κυριάκος δίπλα, της άφησε τον χώρο της.
Τα νεύρα της περίσσευαν.
Καμιά κουβέντα και οι δυο τους όταν βγήκαν.
Δεν υπήρξαν κοινά λόγια για τον κοινό πατέρα.

@
Τώρα πατέρας και μητέρα η εξουσία.
Πάλι καλά που η Ντόρα πήρε με τον γιο την Δημαρχία της Αθήνας.

@
Να ‘χει κι αυτή κάτι να παίζει.

@
Η Λόρι Λάφλιν, αμερικανίδα ηθοποιός «λάδωσε» με μισό εκατομμύρια δολάρια για να βάλει τις κόρες της στο Πανεπιστήμιο.

Μην νομίζετε ότι δεν έχουν δώσει κι άλλοι.
Που δεν είναι ηθοποιοί και που δεν είναι και αμερικανοί.

@
Όλοι «λαδώνουν» για να μπούνε στα αμερικανικά πανεπιστήμια. Άλλοι μέσω «χορηγιών» πλούσιων φίλων τους κι άλλοι κατευθείαν.

@
Γι’ αυτό βλέπουμε κάτι μπουνταλάδες και αναρωτιόμαστε «πως είναι δυνατόν έχουν τελειώσει αυτά τα πανεπιστήμια;».

@
Ο καιρός άνοιξε, τα μέτρα ισχύουν όποτε θέλουν και δεν ισχύουν οπότε δεν θέλουν. Επικρατεί η απόλυτη σύγχυση, νομίζω ότι το παιχνίδι έχει χαθεί από την ώρα που άνοιξε η πόρτα.

@
Ακόμα και ο κύριος Τσιόδρας έχασε μεγάλο μέρος της εμπιστοσύνης του κόσμου από τα πίσω – μπρος σε διάφορα θέματα.

@
Μάσκες πάντως δε φοράει κάνεις, φαντάζομαι θα τις φορέσουμε στις επόμενες απόκριες.

@
Απ’ όλα αυτό να κρατήσουμε το νέο κίνημα των πλατειών. Οι νέοι κάτι μυρίστηκαν.
Η νεανική διαίσθηση κατά κανόνα αλάθητη.

@
Η νεανική λογική κατά κανόνα λανθασμένη.

@
Ανοίγουν αυτή τη βδομάδα τα μπαρ και τα καφέ. Αμήν. Πεθύμησα να κάτσω να πιω έναν καφέ. Βαρέθηκα με έναν καφέ στο δρόμο.

@
Τα σκυλιά σε κατάθλιψη. Να δούμε ποιον θα βρουν τώρα να τους πάει βόλτα.

@
«Σκύλος ζητάει παλιό καραντινούχο να τον πάει βόλτα».

@
Την καταστροφή της ζωής μας θα τη δούμε σιγά-σιγά. Σίγουρα δεν θα τη δούμε στην τηλεόραση, σίγουρα δεν θα τη διαβάσουμε στις εφημερίδες.

@
Η ενημέρωση μπήκε στην καραντίνα μόνιμα.

@
Θα πρέπει να δούμε τους Τούρκους πάνω στην Ακρόπολη για να το γράψουν οι εφημερίδες. Και φαντάζομαι δεν θα το γράψουν κι όλες.

@
Καλή επάνοδο στην κανονικότητα. Η οποία ποτέ δεν υπήρξε.



Όταν η γριά συναντήσει τον Johnnie Walker.
Εκεί να δεις τι βόλτες έχει να κάνει ο κορονοϊός.