2 Απρ 2020

Σε ποιους κουνούν το δάχτυλο;


Χάρης Ιωάννου

Δεν χωρά αμφιβολία, ότι στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού η Ελλάδα εμφανίζει καλές επιδόσεις, ειδικά αν συγκριθεί με χώρες της Ευρώπης που δοκιμάζονται σκληρά. Είναι επίσης εμφανές, σε όσους έχουν, έστω και λίγο, κυκλοφορήσει έξω, ότι η...


συντριπτική πλειονότητα των πολιτών συμμορφώνεται με τους περιορισμούς, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που μεγεθύνονται κυρίως από τα ΜΜΕ.

Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει μια καινούργια «φυλή», των δήθεν υπεύθυνων που κουνούν συνεχώς το δάχτυλο, των νέων «Βάστα Γερούν», οι οποίοι δεν διστάζουν, να ενοχοποιούν οποιονδήποτε δεν ταιριάζει στο αφήγημα του φρόνιμου λαού.

Ετσι, μετά την αφωνία με τις ανοιχτές εκκλησίες επί μέρες, χθες η εικόνα των ηλικιωμένων που συνωστίζονταν έξω από τις τράπεζες, έδωσε αφορμή να ξιφουλκήσουν πάλι οι επονομαζόμενοι και «Χαρδαλίστας». Ποιος έφταιγε για την εικόνα αυτή; Μα, φυσικά οι «κακοί» παππούδες που ανεύθυνα στήθηκαν στις ουρές.


Δεν αναρωτήθηκαν, πόσοι 80χρονοι έχουν e-banking. Δεν σκέφτηκαν γιατί (οι με κρατικό χρήμα ανακεφαλαιωμένες τράπεζες) δεν φρόντισαν να έχουν έναν υπάλληλο, να βοηθάει στην ανάληψη χρημάτων από το ΑΤΜ. Να ενημερώνει, ότι δεν γίνονται πια πληρωμές λογαριασμών ΔΕΚΟ ή ενημερώσεις βιβλιαρίων. Ή απλά ότι ένας ηλικιωμένος παραδοσιακά στο τέλος του μήνα θέλει να σηκώσει τη συνήθως πενιχρή σύνταξή του και πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να το κάνει. Χώρια η υποκρισία των ιδρυμάτων που χρεώνουν από την έκδοση κάρτας, το άνοιγμα e-banking μέχρι και την κάθε ηλεκτρονική πληρωμή.

Και, βέβαια, η εμφάνιση εκπροσώπου των τραπεζών στην ενημέρωση των κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά, για να μας πει, ότι οι τράπεζες τα έκαναν, όπως πάντα, όλα τέλεια, μόνο αποδεκτή δεν μπορεί να είναι.

ΠΗΓΗ: efsyn.gr