3 Απρ 2020

Μ.Καλλίρη:"Σε αυτή την κρίση δεν μένει μόνος κανείς!"


Το ΝΠΔΔ του δήμου Βέλου Βόχας"ΑΝΕΛΙΞΗ" έχει επιφορτισθεί τον δύσκολο και πολυεπίπεδο ρόλο, να γίνει ο δίαυλος επικοινωνίας του δήμου με τους πολίτες εν μέσω πανδημίας. 
Τι σημαίνεις αυτό;
 Εκείνο το "χέρι" βοηθείας που την δύσκολη στιγμή γίνεται  ο "απο μηχανής θεός"...

Αυτό   είναι το ανθρώπινο πρόσωπο της αυτοδιοίκησης και  αυτόν το καιρό παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, κυρίως όταν οι δημοτικές αρχές το θέλουν και το μπορούν .
Η Μαρία Καλλίρη ,πρόεδρος της ΑΝΕΛΙΞΗΣ,  μαζί με τον δήμαρχο Α. Παπακυριάκο, είναι αποφασισμένοι να φτάσουν τη βοήθεια προς τους συνδημότες τους μέχρι και το τελευταίο χωριό. 
Ο σημαντικός τομέας της  συμβουλευτικής υποστήριξης ψυχικής υγείας,θα πραγματοποιείται  τηλεφωνικά απο τις δομές της 'ΑΝΕΛΙΞΗΣ" και συγκεκριμένα τις πρωινές ώρες από τις 9.00 π.μ. -12.00, η σύμβουλος ψυχικής υγείας Ρία Αγραφιώτη  θα βρίσκεται στη διάθεση των δημοτών στην τηλεφωνική γραμμή 2741056393, για την Δ.Ε. Βόχας.

Επίσης, το πρωί από τις 9:00 έως τις 13:00 η κοινωνική λειτουργός Λιάκη Κωνσταντίνα θα παρέχει υπηρεσίες εξυπηρέτησης βασικών αναγκών των ευπαθών ομάδων (ψώνια, φάρμακα), αλλά και ψυχολογική υποστήριξη των δημοτών τηλεφωνικά 2742360308, για την Δ.Ε. Βέλου.

Να σημειώσουμε πως οι πρόεδροι  των Κοινοτήτων του δήμου βρίσκονται σε επαφή με την 'ΑΝΕΛΙΞΗ', ώστε να καταγραφούν αρχικά και να υποστηριχθούν στη συνέχεια οι ευάλωτοι και ευπαθείς δημότες μέσω της νέας υπηρεσίας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης.

Σε όλη αυτή την προσπάθεια, η Μαρία Καλλίρη κάνει ειδική αναφορά  στηδημοτική σύμβουλο της παράταξης «Το Μέλλον Σήμερα»  Σούλα Μπιτσάκου, η οποία με καλή θέληση και πολλές ιδέες βοηθάει σημαντικά στη διεκπεραίωση του κοινωνικού έργου.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, μιας πρωτόγνωρης πανδημίας, η κοινωνία και ο δημος έχουν ενώσει τα χέρια και προσπαθούν να αποτελέσουν "δίχτυ προστασίας" για τους ευπαθείς και αδύναμους.
 Σε αυτή τη κρίση έχουν δώσει δυναμικό παρόν επαγγελματίες της περιοχής που προσφέρουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης δωρεάν για τις ευπαθείς ομάδες.

"Σε αυτή την κρίση δεν μένει μόνος κανείς.Στηρίζουμε ενεργά την κοινωνία και όλοι μαζί θα αφήσουμε πίσω μας και αυτή τη δύσκολη κατάσταση.Με συνεργασία, αλληλεγγύη και αλληλοϋποστήριξη έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να μείνουμε όλοι όρθιοι και δυνατοί, πάντα ΕΝΩΜΕΝΟΙ!"δηλώνει η κ. Καλλίρη.