31 Μαρ 2020

Κορωνοϊός - Κορινθία: Επιτακτική ανάγκη για ασφαλή ενημέρωση


Χθες προσπαθούσαμε να εξηγήσουμε γιατί η Κορινθία στον χάρτη του ΕΟΔΥ φαίνεται πως δεν έχει κρούσμα.
Η εξήγηση ήταν πως στη νεώτερη ενημέρωση του ΕΟΔΥ θα υπάρχει η καταγραφή
τους αλλά και πως...


ενδεχομένως το πρώτο βεβαιωμένο κρούσμα στο Νοσοκομείο Κορίνθου ,δεν ήταν Κορίνθιος και επομένως ίσως "δεν χρεώνεται στη Κορινθία."

Την ίδια ημέρα πάντως  στην ενημέρωση της Περιφέρειας η Κορινθία είχε 1 κρούσμα και υποθέσαμε πως είναι ο ασθενής απο τη Κόρινθο που διαγνώσθηκε με κορωνοιό από ιδιωτικό ιατρικό  κέντρο. 

Οπωσδήποτε αυτό το νεφελώδες τοπίο δεν είναι και ό,τι καλύτερο στον τομέα της έγκαιρης πληροφόρησης. 
Σήμερα στην ενημέρωση της Περιφέρειας για τον κορωνοιό η Κορινθία είχε 2 βεβαιωμένα κρούσματα. Δεν πρόκειται για καινούργια. 
Σήμερα η είδηση πως 100 ύποπτα κρούσματα βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό  κυριαρχεί. 
Αυτά τα κρούσματα σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Βλαχοπάνου στο korinthianet βρίσκονται υπό την εποπτεία της Αστυνομίας.

Η επίσημη εξήγηση του αστυνομικού διευθυντή κ. Τετράδη είναι πως είναι άνθρωποι που ήλθαν απο το εξωτερικό και βρίσκονται σε προληπτική  καραντίνα στα εξοχικά τους  για 14 ημέρες.Επομένως δεν θεωρούνται  ύποπτα κρούσματα.

Άλλες πληροφορίες θέλουν να είναι πρόσωπα  που έχουν κρατηθεί σε κατ οίκον περιορισμό μετά απο ιχνηλάτηση απο τον ΕΟΔΥ κι έχουν σχέση με τα βεβαιωμένα κρούσματα. 
Είναι κάτι το οποίο διερευνάται. 

Σημειώνουμε όλα τα παραπάνω γιατί ολοκληρώνοντας τον Μάρτιο και μπαίνοντας στις πιο κρίσιμες εβδομάδες, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει να υπάρχει και στην Κορινθία ένα σημείο αναφοράς όσον αφορά την πληροφόρηση.Οι συγκεχυμένες πληροφορίες και οι διάσπαρτη ενημέρωση μόνο πανικό θα προσφέρουν.