15 Μαρ 2020

Έκανε τη διαφορά ο Καμπόσος!Οφείλουμε να του πούμε ένα μεγάλο "Μπράβο!" - Της Τζένης Σουκαρά



Το γνωρίζουν οι πάντες πως ιδεολογικά είμαστε απόλυτα αντίθετοι με τον δήμαρχο Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο. 
Το έχουμε εκφράσει, δημοσιογραφικά, πολλές φορές μέσα από άρθρα μας και κυρίως χρονογραφήματά μας τα οποία έχουν κάνει αίσθηση στην Αργολίδα.


Ιδεολογικά μας χωρίζει άβυσσος.
Αυτό όμως δεν μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη και να μην με υποχρεώνει να δώσω συγχαρητήρια στον δήμαρχο Άργους Μυκηνών αυτή τη φορά σε σχέση με τις κινήσεις και τις πρωτοβουλίες του στο θέμα του κορωνοιού. 

Τι διαφορετικό έκανε ο Καμπόσος; 
Εκτός απο την αμεσότητα των αποφάσεων του σε σχέση με τα μέτρα πρόληψης για την δημόσια υγεία, όπου υπήρξε σαφέστατος στο κλείσιμο δημοτικών χώρων αλλά και της αναστολής συναλλαγών στις υπηρεσίες του, προχώρησε και στο επόμενο βήμα. 

Χθες βράδυ ο δήμαρχος ξεκίνησε ψεκασμούς των δημόσιων χώρων.

Στο Κουτσοπόδι, στη Νέα Κίο, σε χωριά και μετά τη 1.00 τα μεσάνυχτα ο δήμαρχος κάνοντας έκκληση στους δημότες του να μην βγουν από το σπίτι,πληροφορούσε πως  ξεκίνησαν τα  ειδικά συνεργεία την απολύμανση στο Άργος.

Απολυμάνθηκε  όλο το κέντρο, η πλατεία , το Νοσοκομείο (οι εξωτερικοί χώροι), οι πεζόδρομοι, όλοι οι κεντρικοί δρόμοι, η πλατεία της λαϊκής αγοράς, το στάδιο Άργους, οι αυλές όλων των σχολείων της πόλης.
Πληροφορίες λένε πως η απολύμανση κράτησε μέχρι το ξημέρωμα της Κυριακής. 
Μπορεί μια τέτοια απολύμανση να  προσφέρει κάτι ουσιαστικό απέναντι στο κορονοιό; 

Δεν το γνωρίζω. Σίγουρα όμως  κάποιο καλό  θα κάνει. 
Το βέβαιο είναι πως  θωρακίζει την ψυχολογία των δημοτών αυτές τις δύσκολες στιγμές, τους δίνει θάρρος να πολεμήσουν και να νικήσουν τον άγνωστο επισκέπτη. 

Μπράβο στον Δημήτρη Καμπόσο! Οφείλω να του το αναγνωρίσω πως, πράγματι, έκανε την διαφορά.
Ας γίνει παράδειγμα για τους συναδέλφους του,κυρίως των πρωτευουσών που ακόμα δεν έχουν κατανοήσει την κρισιμότητα της κατάστασης.