12 Μαρ 2020

Ελεύθεροι πολιορκημένοι σε κλοιό κορονοϊού - Της Τζένης Σουκαρά


-Σε κλοιό  κορονοϊού η χώρα, με τα πολεμικά ανακοινωθέντα να διαδέχεται το ένα το άλλο, να σε προετοιμάζουν  πως αυτή η εικόνα που σήμερα παρουσιάζει η χώρα, δεν είναι τίποτα.Τα καλύτερα έπονται!

Απλώς παίζει κρυφτό με τον  ιό και  εκείνος δεν έχει αντιληφθεί  περί ποιας  παιδικής χαράς πρόκειται.
 Μόλις την πάρει είδηση θα γίνει μακελειό!
Δηλαδή πώς να σου το πω; Έχουν προβλέψει οι ντουντούκες της ενημέρωσης πως εαν δεν τα τεζάρω αύριο, η χώρα θα τα τεζάρει πριν απο εμένα,οπότε το αποτέλεσμα ίδιο. 
Όμως δεν πτοούμαι, σαπουνίζομαι νυχθημερόν!

- Σε κλοιό κορονοϊού , μην κοιτάς προς την Αδριατική και σου χαλάει την ψυχολογία, κοίταξε την Ανατολή του Ερντογάν που χορεύει τσιφτετέλι τον κορονοιό. 
Φτιάξε το δικό σου παραμύθι πατριώτη και έσω ψύχραιμος με το αντισηπτικό ανά χείρας.

- Σε κλοιό κορονοϊού, και πρώτη φορά περπατούσα στην πόλη με φοβισμένους ανθρώπους που περπατούσαν γρήγορα,  , να ρίχνουν αντισηπτικό μανιωδώς, και να κοιτούν τον διπλανό τους καχύποπτα. 

-Σε κλοιό του κορονοϊού , απαγορεύεται ο ξερόβηχας, ο τσιγαρόβηχας , το πνίξιμο, τα ακροαστικά δεν το συζητώ,ο κοκίτης επίσης δεν το συζητώ!
Στην ουρά του ΑΤΜ μια κυρία ξερόβηξε. Έκανε το λάθος να βήξει. Καλοντυμένος κύριος με μάσκα ούρλιαζε, δείχνοντας το...." καλό του πρόσωπο", το κάτω απο την μάσκα ! 
Πρόσεξέ με, ο κύριος αυτός φοβάται για την ζωή του και σίγουρα παρακαλά το Θεό να είναι καλά, αλλά "στέλνει" τον πλησίον του εκεί που δεν θέλει αυτός!!!Αυτά είναι!
Έπρεπε κάποιος να του πει:  "Aλτ! Τις ει; "
 Να μας απαντήσει είναι άρρωστος; Και αν  είναι, γιατί είναι στην ουρά; 
Δεν του είπαν να μην βρίσκεται στην ουρά;Αν δεν είναι γιατί μας μπερδεύει; 

- Σε κλοιό του κορονοϊού και με μαθηματική ακρίβεια ετοιμάζονται όλες οι φοβίες να εκτοξευθούν από τα έσω μας και να χορεύουν χαλιγκάλι! 
"Γιατί δεν σκεπάζετε τα ψωμιά; " παρατήρησε νεαρός σε γνωστό αρτοποιείο της πόλης .Άλαλος ο φούρναρης.

-Σε κλοιό του κορονοϊού και τα ντελίβερυ "δοκιμάστηκαν". Κύριος ρωτούσε γνωστό ταχυφαγείο, εάν φοράει γάντια όταν πιάνει το κοτόπουλο. Σωστές επισημάνσεις , αλλά όχι τόσο συγκεκριμένες. 
Γιατί οφείλει να  αλλάζει τα γάντια κάθε φορά που πιάνει ένα κοτόπουλο ψητό, είναι  το καίριο ερώτημα απέναντι στον ιό. 
Κατόπιν βάζεις άλλο γάντι για το κουτί που θα το βάλεις και άλλο για την σακούλα. 
Αυτή είναι η βοήθεια της στήλης προς τους επιχειρηματίες της πόλης. 

- Σε ρυθμούς κορονοϊού και  να πούμε ένα μπράβο στον δήμαρχο Σπύρο Σταματόπουλο για την σημερινή ανακοίνωσή του σχετικά με τις δημοτικές υπηρεσίες. Καλεί τους πολίτες εαν δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη να μην εισέρχονται του δημαρχείου. 
Επίσης, εαν δεν είναι επείγουσες οι συναλλαγές να μην πηγαίνουν στα ταμεία της ΔΕΥΑ ή να πληρώνουν ηλεκτρονικά.Το ίδιο και για την Βιβλιοθήκη αλλά και για την Υπηρεσία Περιβάλλοντος. 

Άλλοι δήμοι ακόμα δεν το έχουν πράξει και αναρωτιέμαι πότε θα δώσουν λύση σε αυτό το θέμα. 
Ουρές ο κόσμος, συγχρωτίζεται μαζί και με τους υπαλλήλους της κάθε υπηρεσίας.Αναμένουμε πρωτοβουλίες.Οι αποφάσεις θέλουν ταχύτητα  και ευελιξία. 

- Σε ρυθμούς κορονοϊού, το νοσοκομείο μας  προσπαθεί να κρατήσει δυνάμεις. 
Εντύπωση ωστόσο προκαλεί τέτοια ώρα η επιμονή Νίκα για τα προβλήματα που έχει η Πελοπόννησος, στον τομέα της Υγείας.Δεν αμφισβητούμε τον περιφερειάρχη, για να το λέει κάτι θα ξέρει, αλλά τέτοια ώρα δημιουργεί πανικό όταν το λέει.
Πάντως για να το λέει τόσες φορές, η υποψία μου είναι πως έχει μαλώσει με την περιφερειακή διεύθυνση Υγείας. Δεν εξηγείται αλλιώς! Εαν συμβαίνει κάτι τέτοιο δεν μας αφορά.Επιβάλλεται  να τα βρουν.

- Σε κλοιό  κορονοϊού,ελεύθεροι πολιορκημένοι μου, διαβάστε Διονύσιο Σολωμό και μην βγαίνετε χωρίς λόγο απο το σπίτι. Μεταξύ μας , δεν έχω εμπιστοσύνη σε τίποτα σε τούτη εδώ την χώρα. Μόνο στον Θεό της. Και εδώ δεν αναφέρομαι στην Ιερά Σύνοδο. Ναι, αναφέρομαι σε Εκείνον!