18 Φεβ 2020

Για γέλια και για κλάματα: Τώρα και το Άργος θέλει να "βαπτισθεί" πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους


Εντάξει! Παραδίνομαι εγώ αφού η φαντασία των αιρετών δεν παραδίδεται ποτέ!
Κι εκεί που γράφαμε πως  Ναύπλιο και Κόρινθος ερίζουν με τακτ αλλά και βαθιά σκοπιμότητα για την πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους και ψάχνουν..


εθνοσυνελεύσεις πρωθυπουργικές κατοικίες , κάστρα -φυλάκια και  τυπογραφεία..

Και εκεί που επί της ουσίας ετοιμάζονται ομάδες τεκμηρίωσης,λες και πας στην Χάγη να συζητήσεις την υφαλοκριπίδα, ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται.


Το Άργος, η αρχαιότερη πόλη, το Άργος το πορφυρογέννητο - ξέρεις τώρα εσύ- το Άργος που αναφερόταν στον Όμηρο του έψαχνε την καταγωγή μέσα απο "το φως στο τούνελ της μνήμης" , και όταν κουράστηκε προσέτρεξε  στο σόι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έρχεται τώρα να διεκδικήσει την θέση που δεν είχε ποτέ!!Της πρωτεύουσας πόλης!

Να δεις που ο Καμπόσος θα φτάσει μέχρι την πλατεία Συντάγματος της Αθήνας και θα διεκδικεί απο την πρωτεύουσα τον τίτλο που του ανήκει στην ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης. Και αναφέρομαι στην Αθήνα γιατί εκεί μπορεί ο καθείς να κάνει μια συγκέντρωση. Έχει και κανάλια.Πού το πας;Εθνικής εμβελείας.

Σας λέω ειλικρινώς , και ενσυνειδήτως πως θα γίνουμε οι παλιάτσοι των εορτασμών, εαν δεν σοβαρευτούν τα επιτελεία και οι επιτελάρχες όλων των πόλεων. 

Πώς όμως το Άργος διεκδικεί να πάρει τα πρωτεία;

Σου λέει  στο Άργος γίνεται η ορκωμοσία της πρώτης βουλής των Ελλήνων .. 
Οι Ελληνικές εκλογές του 1829 ήταν οι πρώτες εκλογές με άμεση ψηφοφορία στο νεοσύστατο ελληνικό κράτος. Από αυτές προέκυψαν 236 πληρεξούσιοι, που αποτέλεσαν την Δ Εθνοσυνέλευση που έλαβε χώρα στο Άργος στις 11 Ιουλίου 1829. 

Είναι εμφανές ότι η έδρα του Κυβερνήτη, όπως μετέπειτα και του Όθωνα ήταν το Ναύπλιο, όμως οι πολιτικές αποφάσεις παίρνονταν κυρίως στο Άργος όπου ήταν και η έδρα της «βουλής». Λογικό είναι επομένως η έδρα της βουλής να χαρακτηρίζει και ως πρωτεύουσα την πόλη στην οποία συνέρχεται και όχι ο τόπος κατοικίας του Κυβερνήτη. 

Να θυμίσουμε ότι ο Καποδίστριας υπήρξε Κυβερνήτης από τις 18 Ιανουαρίου 1828 – 9 Οκτωβρίου (27 Σεπτεμβρίου) 1831, ενώ η πρώτη ελεύθερη Ελληνική Βουλή εγκαταστάθηκε από το 1821 ως το 1829 στο Άργος, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα και επί Καποδίστρια, η βουλή των Ελλήνων είχε την έδρα της στο Άργος κι όχι στον τόπο κατοικίας του Κυβερνήτη. Δικαιωματικά επομένως το Άργος ετοιμάζεται να διεκδικήσει τον ρόλο της «πρωτεύουσας» της επαναστατημένης Ελλάδας.

Κι αν η Γιάννα ακούγοντας όλα τούτα καγχάζει τότε θα ρίξει το Άργος στο τραπέζι και το παρακάτω ακλόνητο επιχείρημα : Και ο Σημίτης είχε σπίτι στους Αγίους Θεοδώρους ,εκεί ήταν η πρωτεύουσα; 

(Εν προκειμένω στους Αγίους είχε εξοχικό ο πρώην πρωθυπουργός.) 



Τι λέτε; Με όλα τούτα βλέπω την Αίγινα να μπαίνει δυναμικά στον αγώνα!

Τζ,Σουκ.