29 Ιαν 2020

Υπόκλιση στον φανταστικό Ντομινίκ Τίμ


Ο Ντομινίκ Τιμ πραγματοποίησε μια από τις σπουδαιότερες εμφανίσεις της καριέρας του και απέκλεισε μετά από φοβερή μάχη στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν τον Ράφαελ Ναδάλ…
Η τύχη είναι με τους τολμηρούς, λένε. Και στις κρίσιμες στιγμές του αγώνα αυτό φάνηκε.


Ο Τιμ έκανε μια υπέροχη, πραγματικά αξιοζήλευτη εμφάνιση και ξεπέρασε το εμπόδιο του Ράφα Ναδάλ, έχοντας ως σύμμαχο την τύχη στα τέλη του breaker του τέταρτου σετ.

Ο Αυστριακός χρειάστηκε 4 ώρες και 10 λεπτά για να επικρατήσει του Νο1 τενίστα της παγκόσμιας κατάταξης με 7-6(3), 7-6(4), 4-6, 7-6(6) και θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον επίσης πολύ φορμαρισμένο, Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Σπουδαίο ματς στη Rod Laver Arena, που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα και βρήκε τον Τιμ να κατακτά την 5η νίκη της καριέρας του σε βάρος του “Matador”, ανοίγοντας πλέον τον δρόμο στον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος, αν κατακτήσει τον τίτλο στη Μελβούρνη, θα “εκθρονίσει” τον Ράφα από την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Μέχρι φέτος ο Τιμ δεν είχε ξεπεράσει καν τον 4ο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν. Τώρα, όχι απλά διανύει την καλύτερή του πορεία στο Major της Μελβούρνης, αλλά θα παίξει για 3η φορά στην καριέρα του σε ημιτελικά Grand Slam.

Μετά τους δυο τελικούς στους οποίους είχε φτάσει στο Γαλλικό Όπεν (2018, 2019) ο Αυστριακός πραγματοποιεί φοβερές εμφανίσεις αυτές τις μέρες στην Αυστραλία, για πρώτη φορά τόσο καλές σε hard court Major και θα αγωνιστεί την Παρασκευή κόντρα στον Ζβέρεφ.

Για να θέσει νοκ-άουτ τον Ναδάλ βέβαια, έπρεπε να παίξει το καλύτερό του τένις. Να φτάσει σε επίπεδα που δεν έχει ξαναφτάσει στο παρελθόν. Τουλάχιστον στις αναμετρήσεις που είχε δώσει σε σκληρή επιφάνεια.

“Ατσάλινα” νεύρα και τρία κερδισμένα τάϊ-μπρέϊκ. Σε ποιον να το έλεγες και ποιος θα το πίστευε, ότι Τιμ και Ναδάλ θα έπαιζαν τρία τάϊ-μπρέϊκ στη μεταξύ τους μάχη, με τον Αυστριακό να τα κερδίζει όλα, χωρίς καν να απειληθεί με σετ πόϊντ από τον αντίπαλό του!

Τρομερός ο 25χρονος, που θα μπορούσε μεν να “κλείσει” το ματς νωρίτερα στο 4ο σετ, καθώς προηγήθηκε με 5-3 και σέρβιρε για τη νίκη στο 5-4, αλλά ο Ράφα σε τέτοιες περιστάσεις γίνεται… διάβολος.

Τρία αβίαστα λάθη με το φόρχαντ από τον Τιμ και ένα νταμπλ φολτ, έδωσαν το δώρο-μπρέϊκ στον Ράφα, που έμεινε “ζωντανός” στην υπόθεση πρόκριση. Τουλάχιστον προσωρινά.

Στο τελευταίο τάϊ-μπρέϊκ ο Τιμ προηγήθηκε με 5-2 και στη συνέχεια με 6-4, έχοντας δυο ματς πόϊντς στα χέρια του. Δυο ακόμη λάθη με το φόρχαντ όμως, δεν τον άφησαν να φύγει με τη νίκη από το court. Παράταση αγωνίας για τον “επτάψυχο” Ισπανό, ο οποίος όμως δεν είχε την τύχη με το μέρος του αργότερα.

Ένα πέρασμα-winner με τη βοήθεια του φιλέ για τον Αυστριακό και ακόμη ένα ματς πόϊντ, αυτή τη φορά στο σερβίς του. Ο Ράφα είχε τον πόντο στα μέτρα του, αλλά έστειλε τη μπάλα στο φιλέ και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Τεράστια νίκη για τον Τιμ, που… δεν το πίστευε, ότι έφτασε σ’ αυτή. Με 65 winners τελείωσε το ματς ο Αυστριακός έναντι 49 του Ναδάλ, ενώ ο Ισπανός έκανε 33 αβίαστα λάθη, έναντι 49 του Τιμ.

Καταλαβαίνει κανείς, πόσο μεγάλο ντέρμπι ήταν το παιχνίδι από τους κερδισμένους πόντους του κάθε αθλητή. Ο Τιμ υπερίσχυσε σε αυτό το κομμάτι με 148-143.


ΠΗΓΗ: tennis24.gr