26 Νοε 2019

Βροντερό "ΟΧΙ" στο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων στη Μεγαλόπολη - Ηχηρή η απουσία των βουλευτών Αρκαδίας


Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε  το συλλαλητήριο που έγινε στην κεντρική πλατεία της Μεγαλόπολης, ενάντια στο σχεδιαζόμενο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.



Τα καταστήματα της πόλης ήταν κλειστά, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως  στο συλλαλητήριο δεν ήταν κανένας  βουλευτής Αρκαδίας. 

Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, παρών ήταν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Μανώλης Σκαντζός.Και περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης Τατούλη.
Συγκεκριμένα ο Βαγγέλης Γιαννακούρας σε ανάρτησή του στο fb σημειώνει:
"Για μία ακόμα φορά ήμασταν μαζί με το λαό της Μεγαλόπολης στον αγώνα που κάνει να μην επέλθει ξαφνικό κλείσιμο στις μονάδες της ΔΕΗ Μεγαλόπολης.
Ήμασταν εκεί, όταν άλλοι, οι βουλευτές του Νομού, ο Περιφερειάρχης, ο Αντιπεριφερειάρχης απουσίαζαν.
Η Μεγαλόπολη έχει ανοίξει όλα αυτά τα χρόνια τα σωθικά της και θα πληγεί βάναυσα η κοινωνία και η οικονομία της περιοχής από την απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει τις μονάδες, χωρίς να έχει δώσει τον απαιτούμενο χρόνο προσαρμογής, αλλά και τα ανταλλάγματα που χρειάζονται για να προχωρήσει η περιοχή στη μεταλιγνιτική περίοδο.
Εμείς είμαστε και αυτή τη φορά παρόντες, όπως και όταν είχε ληφθεί η απόφαση για πώληση των μονάδων, και θα αγωνιστούμε όλοι μαζί, ενωμένοι, για να αποτρέψουμε το κλείσιμο των μονάδων.
Δεν γίνεται να επιτρέψουμε αυτό το έγκλημα εις βάρος της Μεγαλόπολης, της Αρκαδίας και της Πελοποννήσου, στο όνομα δήθεν της προστασίας του περιβάλλοντος, όταν στη Γερμανία για παράδειγμα οι μονάδες θα κλείσουν το 2038. Η απόφαση κρύβει συμφέροντα και έχει άλλες σκοπιμότητες.
Λυπάμαι που η περιφερειακή αρχή και ο κ. Νίκας ταυτίζεται με την απόφαση της Κυβέρνησης, λες και είναι υπουργός αντί να υπερασπίζεται τον Πελοποννησιακό λαό.
Όλοι μαζί με αγώνα θα τα καταφέρουμε, αφού οι Αρκάδες ποτέ δεν εγκαταλείπουν και η Αρκαδία μας είναι τόπος που πάντα έβγαζε αγωνιστές και ήρωες."



 Εκεί ήταν και ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης, Θανάσης Χριστογιαννόπουλος.
Το μήνυμα του συλλαλητηρίου ήταν όχι στο πρόσωπο κλείσιμο και συνέχιση λειτουργίας των μονάδων της ΔΕΗ ως το 2025 (για την Μονάδα 3) και ως το 2035 (για τη Μονάδα 4).